US Open

Simona Halep ramane in picioare la US Open dupa testul numit Lucie Safarova

Victorie in doua seturi pentru Simona Halep in turul secund la US Open, unde jucatoarea noastra a depasit-o pe Lucie Safarova din Cehia, cu 6-3, 6-4, la capatul unui meci greu, asa cum avea sa recunoasca insusi Halep la interviul de dupa.

"A fost o experienta minunanta sa joc in conditii de sala, cu acoperisul tras, desi a fost putin cam rece. Cred ca au lasat prea mult aerul conditionat. Safarova este o jucatoare puternica si mereu este dificil de jucat impotriva ei. Ma asteptam la un meci greu si a fost un meci greu, dar am fost increzatoare", a spus Halep.

Inceputul partidei a fost unul cum nu se poate mai bun pentru Halep, care a avut doua break-uri in fata si minge de 4-0, ratata in cele din urma. Safarova a revenit si a egalat scorul dupa sase game-uri.

A urmat un nou break pentru Halep in game-ul sapte, break care s-a dovedit decisiv pentru economia primului set, unul incheiat dupa un alt game castigat pe serviciul advers.

Setul al doilea a debutat cu un break de fiecare parte, dupa care Safarova a mai preluat o data conducerea la 3-2. Halep n-a lasat-o sa se desprinda si in cele din urma a reusit sa inchida meciul in favoarea sa dupa o ora si 28 de minute.

Safarova a comis nu mai putin de 44 de erori nefortate, spre deosebire de cele 20 ale Simonei. Jucatoarea din Cehia a atacat mai mult, a jucat mai agresiv, adunand 16 mingi direct castigatoare. Halep a avut doar 9.

In cele din urma concentrarea si tenacitatea Simonei Halep au facut diferenta in favoarea jucatoarei din tara noastra care va juca in turul trei cu invingatoarea dintre Timea Babos (cap de serie 31) si Richel Hogenkamp din Olanda.



Simona Halep ramane in picioare la US Open dupa testul numit Lucie Safarova