US Open

Simona Halep isi egaleaza cea mai buna performanta la US Open

Simona Halep, a doua favorita a concursului feminin de US Open, s-a calificat fara probleme in optimi de finala dupa o victorie in doua seturi obtinuta in fata americancei Shelby Rogers, scor 6-2, 6-3.

Simona Halep s-a impus intr-o ora si 8 minute, reusind o victorie extrem de clara in fata unei adversare din afara topului 100 mondial si s-a calificat pentru a doua oara in cariera in optimi de finala la US Open. In 2013 a mai atins acesta faza a turneului de la Flushing Meadows.

Shelby, locul 154 mondial, a inceput curajos la serviciu si a mentinut echilibrul in primele patru game-uri, dupa care de la 2-2 Halep a ridicat nivelul jocului si s-a impus in primul set cu 6-2 la adapostul a doua break-uri.

Halep avea sa obtina break-ul in chiar primul game al setului secund, avantaj extrem de important care i-a permis sa gestioneze cu relaxare celelalte game-uri de serviciu.

Al doilea break a dus-o pe Halep la 5-2, dar aceasta nu a reusit sa inchida meciul pe propriul serviciu. Rogers si-a luat break-ul inapoi amanand doar pentru cateva minute deznodamantul. Halep a pus presiune si a profitat de prima minge de meci pentru un succes extrem de rapid.

Cheia partidei a stat in cele 27 de erori nefortate comise de Rogers, pe cand Halep nu a oferit decat 9 puncte cadou. Americanca a avut de asemenea 5 duble greseli, iar Halep doar 4.

Declaratii la cald

"Sunt cu adevarat bucuroasa de jocul meu. A fost un pic dificil ca am jucat in premiera in sesiunea de seara, nu prea am simtit mingile la inceput", a spus Halep dupa meci la interviul oficial.

"Este placut sa joc maine din nou la dublu mixt. Abia astept sa revin pe teren, desi stiu ca vom avea parte de adversari puternici", a mai declarat Halep despre urmatorul meci pe care il va sustine alaturi de Horia Tecau la dublu mixt.

"Virginia Ruzici este managerul meu, a castigat Roland Garros ceea ce sper sa fac si eu. Lucram de trei ani impreuna si ii multumesc. De asemenea ii multumesc si lui Darren Cahill", a spus Halep cand a fost intrebata despre relatia cu Virginia Ruzici.

Simona Halep joaca in optimi cu invingatoarea dintre Sabine Lisicki din Germania si Barbora Strycova din Cehia, doua adversare in fata carora, indiferent de numele acesteia, nu ar trebui sa aiba probleme.



Simona Halep isi egaleaza cea mai buna performanta la US Open