US Open

Simona Halep invinsa in trei seturi de Serena Williams dupa un meci de peste doua ore

Simona Halep a parasit editia din acest an a US Open invinsa de lidera mondiala Serena Williams, cu 6-2, 4-6, 6-3, dupa un meci de peste doua ore. Jucatoarea noastra i-a luat americancei primul set din acest turneu si totodata primul break, dupa un meci in care a facut fata la 18 asi si nu mai putin de 50 de mingi direct castigatoare. Halep a salvat 16 din cele 20 de mingi de break pe care le-a avut Serena inainte de a pierde a opta oara in noua confruntari cu jucatoarea de peste ocean.

Meciul a inceput abrupt cu un prim game in care Serena Williams si-a aratat forta servind nu mai putin de trei asi. In game-ul imediat urmator, primul la serviciu, lidera mondial profita de prima sansa de break si rupea echilibrul devreme (2-0).

Serena a continuat sa serveasca extrem de puternic si jucatoarea din Statele Unite izbutea un game la zero prin care completa prima secventa pe teren (3-0), una in care Halep n-a obtinut decat patru puncte.

Prima dubla greseala pentru Halep la 40-15 intr-un moment de usoara revenire. Jucatoarea noastra a accelerat apoi cu forehand-ul si a fortat-o pe Serena sa trimita afara. Primul game pentru Halep, unul de moral dupa iuresul de inceput al americancei.

Halep a inceput sa lungeasca mai mult mingile si sa o puna in dificultate pe Serena rezervandu-si doua sanse de break, primele in acest meci. Aceasta in conditiile in care Williams mai avusese de aparat doar o singura ming de break in patru meciuri anterioare. Break-ul a venit, primul suferit de Serena la acest US Open, dupa un retur foarte bun al Simonei, care a obligat-o pe americanca sa trimita mult afara (2-3).

Un game sase extrem de disputat cu numeroase rasturnari de scor. Halep a ervenit de la 0-30, a salvat minge de break si a trimis apoi in fileu la sansa de game. Aceasta dupa ce a reusit un punct care l-a ridicat in picioare pe antrenorul Darren Cahill. Din pacate pentru Halep aceasta incheie game-ul cu o dubla greseala si Serena isi trece in cont al doilea break.

Primul set avea sa se incheie dupa 33 de minute cu un al treilea break reusit de Serena Williams. Halep a inceput cum nu se poate mai rau, cu o dubla greseala, a treia in meci, a reparat cu un forehand castigator in lung de linie, dar s-a vazut surprinsa de o urcare a Serenei la fileu. Un prim set adjudecat de aceasta in 33 de minute, timp in care si-a trecut in cont 6 asi, 13 puncte direct castigatoare. Halep a avut in schimb trei duble greseli, 7 erori nefortate si doar 3 puncte castigatoare.

Serena a inceput autoritar setul secund cu un game obtinut fara probleme pe propriul serviciu, dupa care a avut mai multe sanse de break. Halep nu a cedat si, dupa un game maraton, a reusit sa restabileasca egalitatea revenind formidabil de la 0-40, pentru ca in game-ul imediat urmator sa treaca in premiera la conducere (2-1). Aceasta dupa ce Serena a comis doua duble greseli, dintre care una la minge de break.

Halep si-a conservat pana la finalul setului avantajul break-ului luat devreme in set si, la 5-4, dupa un game maraton de peste zece minute, a reusit sa castige setul din a cincea sansa. Pe prima o irosise la 5-3 pe serviciul Serenei. Doar 4 erori nefortate comise de Halep in setul doi, spre deosebire de cele 25 ale Serenei. De asemenea Halep a ridicat nivelul loviturilor castigatoare, reusind 10, si a salvat toate cele 12 mingi de break avute de Williams.

Serena a rupt echilibrul devreme in decisiv si s-a distantat la 4-1 si 5-2 cu un break in fata. Serviciul puternic i-a revenit americancei, iar pentru Halep au ramas prea putine optiuni in fata “bombardamentului” la care a fost supusa. Halep nu a facut decat sa reziste pe propriul serviciu si sa spere la un break izbavitor, care insa nu a mai venit si Serena a inchis meciul dupa doua ore si 14 minute.

“Stiam ca trebuie sa fac pasul in fata in setul al treilea pentru a castiga meciul. Simona a facut tot ce trebuia si a avut lovituri fantastice”, a declarat Serena Williams dupa calificarea in semifinale.

Aflata in cautarea titlului de Mare Slem cu numarul 23, Serena Williams o va intalni joi noapte pe Karolina Pliskova, jucatoarea care a reusit cei mai multi asi in acest sezon.



Simona Halep invinsa in trei seturi de Serena Williams dupa un meci de peste doua ore