US Open

Simona Halep, calificare in optimi la US Open dupa un meci de mare lupta

Sursă foto: https://twitter.com/usopen/

Singura reprezentanta a Romaniei ramasa in competitia de simplu, Simona Halep s-a calificat intre cele mai bune 16 jucatoare la US Open.

Simona Halep a invins-o in turul al treilea pe Elena Rybakina din Kazahstan, cu 7-6 (11), 4-6, 6-3, la capatul unui meci de aproape doua ore si jumatate.

O partida in care Halep a fost testata intens de o adversara care a servit nu mai putin de 14 asi.

Rybakina a dominat inceputul primului set, conducand cu 3-0 inainte ca Halep sa echilibreze disputa si sa egaleze scorul dupa sase game-uri.

Sportiva din Kazahstan s-a distantat la 5-3 dupa un nou break, dar Halep a avut puterea sa revina pentru a doua oara si sa impinga primul set in prelungiri.

Aceasta nu inainte ca Rybakina sa rateze o minge de set la scorul de 5-4 in favorea ei.

La 5-5 Halep a reusit break-ul si a trecut pentru prima data la conducere, dar n-a reusit sa-si tina serviciul si s-a ajuns astfel in tie-break.

Un joc decisiv in care Halep a condus cu 6-2 si a ratat in total nu mai putin de sase mingi de set inainte de a castiga, in cele din urma, cu 13-11. Rybakina a comis dubla greseala la 12-11 pentru Halep.

Setul secund a debutat dupa acelasi scenariu cu primul. Rybakina a avut 3-0 pe tabela, Halep a revenit (3-3).

La 4-4 Halep n-a reusit sa-ti tina serviciul si Rybakina a trecut in fata, inchizand setul dupa un game de serviciu autoritar.

Setul decisiv a debutat cu game pe propriul serviciu pierdut de Halep, dar fosta lidera mondiala a reactionat imediat si n-a lasat-o pe mai tanara ei adversara sa se mai desprinda (1-1).

Halep a trecut in control si s-a distantat la 4-1 si 5-2, o diferenta care n-a mai putut fi surmontata de Rybakina, jucatoare care in setul al doilea a solicitat un timeout medical pentru o problema la glezna piciorului stang.

In optimile de finala Halep va juca impotriva invingatoarei dintre Elina Svitolina si Daria Kasatkina.



Simona Halep, calificare in optimi la US Open dupa un meci de mare lupta