US Open

Serena Williams pierde finala de la US Open cu Naomi Osaka. Amenintari si tipete la adresa arbitrului de scaun

Sursă foto: twitter.com/usopen

In varsta de doar 20 de ani si aflata la prima ei finala majora din cariera, japoneza Naomi Osaka a furnizat surpriza prin victoria obtinuta in fata americancei Serena Williams chiar la New York. Meciul a fost marcat de disputa dintre Serena si arbitrul din scaun.

Osaka, jucatoare intrata cu sansa a doua in finala de sambata noapte, s-a impus cu un destul de sever 6-2, 6-4, si a devenit prima japoneza din istorie castigatoare de Grand Slam.

Dupa meci Serena Williams a refuzat sa-I stranga mana arbitrului Carlos Ramos, cel care a oficiat in scaun, dupa ce jucatoarea americana a fost penalizata cu un punct in timpul setului secund.

Mai intai Ramos a avertizat-o verbal pe Serena pentru ceea ce arbitrul a considerat a fi “coaching”, adica sfaturi in timpul meciului primite de la antrenorul Patrick Muratoglu aflat in tribuna.

Serena a avut un prim dialog cu Ramos in care i-a spus acestuia: "O spun clar sa auda toata lumea. Nu trisez pentru a castiga, mai degraba prefer sa pierd".

Apoi, jucatoarea americana a primit al doilea avertisment la 3-2 in setul secund pentru aruncarea rachetei, astfel ca Osaka a inceput jocul urmator cu avantaj de 15-0 din oficiu.

Serena s-a indreptat furioasa spre Ramos aratand spre acesta, moment in care intreaga arena a inceput sa fluiere manifestandu-si dezaprobarea fata de decizia arbitrului si in sustinerea jucatoarei.

“Esti un mincinos. Niciodata nu vei mai fi pe acelasi teren cu mine cata vreme vei mai trai. Cand ai de gand sa-ti ceri scuze? Spune ca-ti pare rau”, a strigat Williams la 4-3 pentru Osaka in al doilea secund.

Zgomotul din arena a devenit asurzitor si meciul s-a transformat intr-un adevarat circ, o atmosferat total scapata de sub control, deloc propice tenisului de inalta performanta.

Fluieraturile fanilor lui Williams au acompaniat si festivitatea de premiere, fortand-o pe Osaka sa-si ascunda lacrimile dupa sapca pe care o purta pe cap.

“Imi pare rau ca a trebuit sa se termine astfel”, s-a rezumat a spune tanara japoneza.Serena Williams pierde finala de la US Open cu Naomi Osaka. Amenintari si tipete la adresa arbitrului de scaun