US Open

Serena Williams iese de la US Open în, probabil, ultimul meci al carierei

Cariera legendară în tenis a Serenei Williams s-a încheiat probabil după ce a ieșit de la US Open în fața australianei Ajla Tomljanović în turul al treilea, pe arena Arthur Ashe din New York.

De 23 de ori campioană de Grand Slam la simplu, ea lasă o amprentă unică, nu numai în tenis, ci și în istoria sportului.

Cele 23 de titluri de Mare Șlem sunt un record în Open Era, depășindu-le pe cele 22 ale lui Steffi Graff, dar nu și pe cele 24 ale australiencei Margaret Court, cu 13 în Amateur Era și 11 în Open Era. Serena a încercat din răspunteri în ultimii cinci ani să o egazele pe Court, dar nu a reușit, ultimul său Grand Slam fiind câștigat în 2017, la Australian Open.

Serena a stat 319 de săptămâni ca număr 1 mondial, între care 186 de săptămâni consecutive, și a terminat în cinci ani ca număr 1 mondial. 

în ultimul meci de la US Open, Tomljanović a avut nevoie de peste trei ore ca să elimine o jucătoare în vârstă de 40 de ani cu 7-5 6-7(4) 6-1. 

Într-un interviu pe teren cu ESPN după meci, Williams a fost întrebată dacă își va reconsidera evoluția în afara tenisului, așa cum a spus. „Nu cred, dar nu se știe niciodată”, a spus ea.

Într-un interviu fericit, plin de lacrimi, ea le-a mulțumit părinților ei, spunând că le este foarte recunoscătoare pentru că ei au început totul și a creditat-o și ​​pe sora ei mai mare, Venus Williams, pentru succesul ei.

„Nu aș fi Serena dacă nu ar exista Venus”, a spus ea. „Ea este singurul motiv pentru care Serena Williams a existat vreodată”.

„Sunt doar Serena”, a spus ea la un moment dat, un citat care, fără îndoială, va fi considerat unul dintre cele mai memorabile din sport.

A petrecut 20 de ani în tenisul profesionist, devenind a doua cea mai mare jucătoare din istorie. A câștigat 847 de meciuri în carieră și 73 de turnee.

A debutat la 14 ani, a luat 23 de titluri de Mare Șlem, a câștigat ca premii 94 de milioane de dolari plus 34 de milioane în afara terenului.



Serena Williams iese de la US Open în, probabil, ultimul meci al carierei