US Open

Pliskova o elimina pe Serena Williams in semifinale la US Open

Pentru al doilea an la rand Serena Williams se opreste in semifinalele turneului de la US Open si titlul de Mare Slem cu numarul 23 se amana pana la Australian Open in ianuarie 2017.

Karolina Pliskova din Cehia, jucatoare ajunsa in premiera in semifinalele unui Grand Slam, a furnizat surpriza joi noapte impunandu-se, cu 6-2, 7-6. Aceasta devine doar a patra jucatoare din lume care le invinge pe surorile Williams la aceeasi editie de US Open, dupa Martina Hingis, Justine Henin si Kim Clijsters.

“Este incredibil sa invingi o jucatoare ca aceasta. Nu-mi vine sa cred”, a declarat Pliskova, prima jucatoare din Cehia care va juca o finala de Mare Slem la US Open dupa Helena Sukova contra lui Steffi Graf in 1993.

De cealalta parte, Serena a recunoscut ca nu poate da vina pe oboseala pentru infrangerea suferita.

“Nu am fost suta la suta, iar mintea mea a fost in alta parte. Am facut erori la lovituri simple, dar fiind profesionist nu am de gand sa caut scuze”, a spus Serena, care a mai vorbit si despre o accidentare pe care a avut-o la genunchi in debutul turneului.

Pliskova o va intalni in finala pe Angelique Kerber, noul numar unu mondial, jucatoare care a invins-o in cealalta semifinale pe Caroline Wozniacki, cu 6-4, 6-3.



Pliskova o elimina pe Serena Williams in semifinale la US Open