US Open

Novak Djokovic spune ca US Open nu se va putea desfasura in conditiile severe impuse de organizatori

Sursă foto: https://twitter.com/MondoBiHSport/status/1270260224247697409

Liderul ierarhiei ATP a vorbit cu oficialii tenisului mondial si spune ca va fi foarte greu pentru jucatori sa evolueze in conditiile restrictive impuse de autoritatiile americane pentru US Open.

Primul Grand Slam dupa varful pandemiei de coronavirus ar urma sa debuteze pe 31 august la New York.

"Am avut o discutie telefonica cu liderii lumii tenisului. Exista discutii despre continuarea sezonului, majoritatea despre organizarea US Open la finalul lunii august, dar nu se stie insa daca se va tine pana la urma", a declarat Novak Djokovic pentru postul Prva TV din Serbia, citat de ESPN.

"Regulile pe care ne-au spus ca trebuie sa le respectam pentru a juca acolo sunt extreme. Nu vom acces in Manhattan, ar trebui sa dormim in hotelurile de la aeroport si sa fim testati de doua sau trei ori pe saptamana.

"De asemenea, am putea aduce o singura persoana in interiorul clubului, ceea ce ar fi cu adevarat imposibil. Adica, vreau sa spun ca ai nevoie de un antrenor, un antrenor de fitness si un fizioterapeut", a mai spus Djokovic.

Liderul mondial mai considera ca dorinta de a organiza turneul de la Flushing Meadows cu orice pret are la baza ratiuni financiare si pe care Djokovic spune ca le intelege.

"Ramane intrebarea cati dintre jucatori sunt dispusi sa accepte toate aceste conditii?", afirma Djokovic.

Rafael Nadal, spre exemplu, a declarat deja ca nu este dispus sa mearga la New York in actualele circumstante.



Novak Djokovic spune ca US Open nu se va putea desfasura in conditiile severe impuse de organizatori