US Open

Novak Djokovic pierde meciul cu istoria tenisului. Sarbul invins in finala US Open de un rus desprins parca din seria Rocky

Sursă foto: https://twitter.com/usopen/

Rusul Daniil Medveved l-a invins pe Novak Djokovic in finala perfecta de la US Open in care s-au intalnit primii doi jucatori ai lumii, cu 6-4, 6-4, 6-4. Djokovic a ratat sansa Marelui Slem calendaristic si al 21-lea titlu major din cariera dupa un meci in care nu s-a regasit niciun moment, un meci fara vreun break reusit de acesta.

O finala pierduta de Djokovic cu el insusi in primul rand, fara a stirbi cu nimic din meritul lui Medvedev. Un meci pe care liderul mondial l-a cedat in batalia nervilor, suvoiul emotiilor interioare punandu-i frana marelui campion din Serbia. De cealalta parte, Medvedev a fost in transa tot meciul cu privirea incruntata ca un soldat rus in batalia de la Stalingrad, nelasandu-i mult mai titratului sau adversar nici macar un break din cele cinci sanse avute de Djokovic. Inaintea finalei Djokovic conducea cu 5-3 la general, ultima oara cei doi intalninandu-se in finala Australian Open 2021, unde sarbul castiga in trei seturi. 

De citit pe acelasi subiect:
Reactii dupa finala de la US Open. Djokovic: “Chiar daca am pierdut, sunt cel mai fericit om de pe pamant” | Medvedev catre Djokovic: “N-am spus-o niciodata, pentru mine esti cel mai mare jucator din istorie”

Djokovic a obtinut primul punct al finalei, dar liderul mondial avea sa-si piarda serviciul inca din debutul partidei.

Medvedev a servit mai bine si s-a distantat la 2-0 pierzand un singur punct, dupa care a avut doua sanse de dublu break.

Numarul doi mondial i-a mai cedat lui Djokovic doar un punct in urmatoarele trei game-uri de serviciu, doua dintre acestea fiind obtinute la zero.

Astfel s-a ajuns la 5-3 pentru Medvedev, moment in care Djokovic a fost obligat sa dea totul la serviciu pentru a ramane in set. Si a facut-o reusind cateva puncte spectaculoase, la unul fiind ajutat chiar si de banda fileului la un voleu din apropiere.

Medvedev a servit pentru set si a comis prima lui dubla greseala la 30-0. Doar al treilea punct cedat pe propriul serviciu de la inceputul finalei.

Rusul a pus capat primului set cu un serviciu as dupa 36 de minute.

Nimic nou sub soarele de la New York pentru Djokovic, jucator care a pierdut primul set de fiecare data in ultimele cinci meciuri. Un amanunt cel putin interesant pentru liderul mondial.

Setul al doilea, aceeasi afacere

Djokovic a condus prima oara in meci la 1-0 in debutul setului secund, dupa care a avut primele lui sanse de break. Trei mingi de care sarbul n-a reusit sa profite, Medvedev obtinand cinci puncte la rand cu doi asi in meniu.

Nervii l-au lasat pe Djokovic la 2-1 pentru el dupa ratarea unei mingi de break, a doua in game si a cincea in meci. Sarbul si-a distrus racheta cu pretul unui avertisment din partea arbitrului. Pe tabela scorul redevenea egal, 2-2.

Game-ul urmator Djokovic si-a pierdut serviciul a doua oara in meci, rusul Medvedev avand din nou prim planul. Un joc chinuit pentru Djokovic, acesta fiind apasat de miza uriasa a finalei.

La 2-4 Djokovic a intors scorul de la 0-30 pe serviciul sau si a salvat un game care ar fi inclinat decisiv balanta in setul secund.

Setul secund i-a revenit de asemenea lui Medvedev dupa un rever ratat incredibil de Djokovic din apropierea fileului. Aceasta dupa ce rusul ratase scurta.

Nole cu spatele la zid in al treilea

Din rau in mai rau, Djokovic si-a pierdut serviciul in debutul setului trei, dupa un game in care a condus cu 30-0.

Medvedev si-a castigat serviciul punand mare presiune pe un Djokovic tot mai ezitant, mai nesigur, mai temator.

Djokovic avea sa cedeze un al doilea break dupa un game in care a avut 40-30. Voleu incredibil ratat de sarb din apropierea fileului la sansa de break pentru rus.

Pus cu spatele la zid si condus cu 4-0, Djokovic a avut o rabufnire de orgoliu reducand din diferenta cu un game alb de serviciu, cel mai bun al sau in finala.

Medvedev a servit pentru castigarea meciului la 5-2. Jocul rusului a deraiat complet dupa ce spectatorii au intervenit intre schimburi. Cu doua duble comise in acelasi game, Medvedev isi pierdea in premiera serviciu si Djokovic era inapoi in meci.

Djokovic a servit impecabil si a strans scorul la 4-5. Medvedev pastra un break avantaj si urma la serviciu sub o mare presiune.

In pauza dintre game-uri Djokovic a izbucnit in lacrimi, multumind publicului newyorkez pentru sustinerea de pana atunci. Sarbul a inceput game-ul urmator cu lacrimi in ochi, aproape ca nu vedea mingea.

Doua erori nefortate comise de Djokovic l-au dus pe Medvedev la 30-0 si doua puncte distanta de castigarea finalei.

La 40-15 rusul a fortat cu serviciul si a comis a cincea dubla eroare din meci. I-a intrat a doua oara si Medvedev s-a prabusit de emotie. Avea sa se ridice numaidecat pentru a fi felicitat cu sportivitate de Djokovic.

Doar al treilea meci pierdut de Djokovic pe hard in acest an 2021 si primul in circuitul ATP. Celelalte doua infrangeri au venit in turneul olimpic de la Tokyo.

De cealalta parte, un prim titlu de Mare Slem adjudecat de Medveved (25 ani) la capatul unui turneu in care a cedat un singur set.



Novak Djokovic pierde meciul cu istoria tenisului. Sarbul invins in finala US Open de un rus desprins parca din seria Rocky