US Open

Novak Djokovic in finala de la US Open

Liderul mondial Novak Djokovic s-a calificat, vineri noapte, in finala turneului US Open dupa o victorie in patru seturi obtinuta in fata francezului Gael Monfils, scor 6-3, 6-2, 3-6, 6-2.

Primele doua seturi au fost la discretia lui Djokovic, care a dictat ritmul si nu i-a permis lui Monfils sa-si puna in valoare jocul de regularitate.

Francezul a gresit mult si a continuat sa o faca in debutul setului al treilea, cand s-a vazut condus cu 2-0.

Au urmat cinci game-uri la rand pentru Monfils pe fondul unei scaderi vizibile in jocul lui Djokovic. Extrem de lent in deplasarea pe teren, Djokovic a intrerupt in cele din urma seria francezului, dupa ce a salvat o minge de set la 5-2 pe propriul serviciu.

Monfils avea sa inchida entuziasmant setul al treilea, insa nu a reusit sa mentina acelasi ritm si in al patrulea act acuzand probleme musculare.

Djokovic a primit de doua ori ingrijiri medicale, a rupt un tricou si in cele din urma a transat disputa in favoarea sa.

Sarbul joaca finala, duminica, impotriva invingatorului elvetianului Stan Wawrinka, invingator de asemenea in fata japonezului Kei Nishikori, cu 4-6, 7-5, 6-4, 6-2.

Aceasta va fi a 7-a finala pentru Djokovic la US Open, unde actualul lider mondial a castigat de doua ori titlul, in 2011 contra lui Rafa Nadal si in 2015 impotriva lui Roger Federer.



Novak Djokovic in finala de la US Open