US Open

Naomi Osaka obtine titlul la US Open

Sursă foto: https://twitter.com/usopen

Jucatoarea nipona Naomi Osaka a cucerit titlul la US Open dupa o finala de trei seturi contra bielorusei Victoria Azarenka.

Condusa cu un set si 2-0, Osaka a intors scorul in favoarea sa reusind o revenire spectaculoasa pentru 1-6, 6-3, 6-3.

Osaka obtine astfel al doilea ei titlu la US Open, dupa cel castigat in 2018 in fata Serenei Williams.

Un succes umbrit la momentul respectiv de scandalul pe care Serena l-a avut cu arbitrul din scaun.

Nici de aceasta data Osaka nu s-a putut bucura pe deplin, turneul de la US Open disputandu-se fara spectatori din cauza pandemiei de Covid-19.

Osaka este prima castigatoare de US Open de la Arantxa Sanchez-Vicario in 1994 care triumfa in finala dupa ce pierduse primul set.

La cei doar 22 de ani ai sai, Osaka este egala la numarul de titluri cucerite la US Open cu nume de legenda precum Monica Seles, Venus Williams sau Justine Henin.

Recordul de titluri la US Open este in continuare detinut de Serena Williams si Chris Evert, fiecare cu 6 titluri.

Azarenka, dominatoare in primul set

Pentru a treia oara in finala de la US Open, dupa ce le-a pierdut pe precedentele doua, Azarenka a dominat autoritar intalnirea pana la un punct.

Primul set a fost castigat de o maniera indiscutabila de bielorusa. Dincolo de acel 6-1 inregistrat pe tabela, Azarenka a fost dominatoare la capitolul cifre.

Serviciul a functionat fara eroare (75% la prima minge si 100% la a doua minge), iar Azarenka n-a comis decat trei erori nefortate. Osaka in schimb a risipit nu mai putin de 13 puncte.

Japoneza n-a avut nicio sansa de break in primul set, in timp ce Azarenka a castigat de trei ori din patru ocazii pe serviciul advers.

Revenirea niponei in actul secund

Azarenka a servit la 2-0 in setul secund pentru o distantare care ar fi putut inclina decisiv balanta.

Bielorusa a avut chiar minge de 3-0 la 40-30 in game-ul de serviciu, un scor pe care Osaka a reusit sa-l intoarca in favoarea sa si de acolo jocul s-a schimbat in avantajul japonezei.

Osaka obtinea primul ei break din meci si avea sa castige setul dupa un al doilea game contra serviciului.

In decisiv Osaka a rupt echilibrul devreme si a tinut de serviciu pana la final, trecandu-si in cont victoria dupa o ora si 53 de minute.

De unde in primul set avusese suta la suta procentaj pe al doilea serviciu, Azarenka a incheiat partida cu doar 39% la acest capitol, ceea ce vorbeste mult despre prabusirea jocului acesteia.



Naomi Osaka obtine titlul la US Open