US Open

Muguruza, eliminata la US Open de o jucatoare renascuta dupa umilinta de la Bucuresti

Garbine Muguruza, a 3-a favorita la castigarea US Open, a fost eliminata miercuri noapte in turul al doilea de Anastasija Sevastova.

Jucatoarea din Letona s-a impus, cu 7-5, 6-4, dupa mai bine de o ora si jumatate de tenis pe arena centrala Arthur Ashe.

Cele doua jucatoare au comis un numar urias de erori nefortate, nu mai putin de 72 impreuna (38-34 Muguruza), iar in setul al doilea iberica a fost aproape de o revenire spectaculoasa.

Sevastova a condus cu 4-0 si avut chiar sansa de 5-0, dar Muguruza obtinea primul ei game pe serviciul advers. S-a facut in cele din urma 5-1, insa apoi au urmat trei jocuri la rand in contul ibericei.

Jucatoarei din Letonia i-a tremurat serios mana sa inchida meciul, ratand primele doua mingi de meci la 5-1 pe propriul serviciu. In cele din urma, ajutata si de greselile nepermise ale adversarei, Sevastova a pus punct intalnirii cu un forehand castigator in coltul terenului. O lovitura in disperare de cauza care a tradat frica de victorie a jucatoarei intrata in meci cu sansa a doua.

"Pe final nu am crezut ca este posibil sa inchei meciul", avea sa marturiseasca Sevastova la interviul oferit chiar la nivelul terenului.

Aceeasi Sevastova care se vedea invinsa categoric de Simona Halep in finala turneului WTA de la Bucuresti la inceputul lunii iulie, cu un 6-0, 6-0 care a lasat-o atunci in lacrimi amare.

Pentru Sevastova este prima victorie din cariera in fata unei jucatoare din topul 5 mondial.



Muguruza, eliminata la US Open de o jucatoare renascuta dupa umilinta de la Bucuresti