US Open

Marin Cilic, noul campion de la US Open

Croatul Marin Cilic a jucat fara cusur in finala US Open si l-a invins in trei seturi pe japoenzul Kei Nishikori, primul jucator din Asia ajuns intr-o finala de Mare Slem.

Bazat pe un serviciu puternic si bine plasat, Cilic l-a tinut la respect pe Nishikori, jucator care nu s-a ridicat niciun moment la nivelul partidelor din tururile anterioare.

Japonezul a platit tribut meciurilor de cinci seturi jucate in precedentele doua dispute si a cedat in trei seturi, fiecare dintre acestea incheiate la trei.

Cilic a incheiat turneul de la Flushing Meadows in stil de mare campion, castigand in minimum de seturi ultimele trei meciuri, cu Tomas Berdych in sferturi, cu Roger Federer in semifinale si acum in finala cu niponul Kei Nishikori.

Clasat inaintea turneului american pe locul 16 mondial, Cilic este primul croat care castiga un turneu de Mare Slem dupa reusita lui Goran Ivanisevic la Wimbledon in 2001.

De altfel, Ivanisevic este si antrenorul actual al lui Cilic si omul despre care campionul croat a avut numai cuvinte de lauda la festivitatea de premiere.

De cealalta parte, Nishikori este antrenat de Michael Chang, fostul mare jucator american de origine chineza.

De la Pete Sampras in 2002, jucator clasat atunci pe locul 17 ATP, un tenismen din afara topului zece mondial nu a mai triumfat la US Open.

Cilic revine in topul zece mondial in urma acestui succes si va ocupa pozitia a 9-a in clasamentul dat publicitatii marti de ATP.

Trei milioane de dolari a obtinut Marin Cilic pentru succesul de la US Open.

[news-109259]



Marin Cilic, noul campion de la US Open