US Open

GAME cu GAME US Open: Simona Halep-Serena Williams

Simona Halep a jucat joi dimineata dupa ora Romaniei pentru un loc in semifinale la US Open contra liderei mondiale Serena Williams, meci care s-a disputat pe arena centrala de la Flashing Meadows.

FINAL Halep - Serena Williams 2-6, 6-4, 3-6

SET 3 (3-6) Trei mingi de meci pentru Serena. Prima anulata de Halep cu o lovitura direct castigatoare. Returul pe a doua minge de serviciu iese afara si partida se incheie cu o strangere amicala de mana si zambet de ambele parti.

SET 3 (3-5) Game rapid de serviciu pentru Halep si aceasta mai are o sansa pentru recuperarea break-ului.

SET 3 (2-5) Nimic de facut pentru Simona in fata serviciului constant la aproape 180 km/h reusit de Serena. Game la zero obtinut de lidera mondiala, iar aceasta este tot mai aproape de victorie.

SET 3 (2-4) Halep rezista in acest set, isi castiga game-ul de serviciu si primeste incurajari din inaltul tribunei: "Simona, Simona!".

SET 3 (1-4) Scorul capata proportii dupa ce Williams isi castiga game-ul de serviciu. Halep a revenit cu doua puncte la rand de la 0-40, dar nu a reusit sa rastoarne pana la capat rezultatul.

SET 3 (1-3) Williams se distanteaza pe tabela cu break in fata profitand de un moment de scadere in jocul Simonei.

SET 3 (1-1) Halep se tine aproape cu serviciul, unul castigat in prelungiri. De acum inainte se intra intr-o zona a meciului in care fiecare punct cantareste enorm.

SET 3 (0-1) Decisivul incepe cu doua mingi de break ratate de Halep si un stop voleu de senzatie reusit de Serena la minge de game.

SET 2 (6-4) Halep scapa un forehand putin afara si Serena are minge de break. Aceasta ataca mingea a doua a Simonei cu un retur care spera sa fie castigator, dar mingea se opreste in banda fileului.

Serena trimite la randul ei putin afara, solicita un challenge, dar in cele din urma este punct pentru Halep si minge de set. Alte doua sanse de a inchide setul sunt anulate de Serena intr-un game care a depasit 10 minute!

In cele din urma Halep si-a castigat serviciul dupa un rever in afara terenulu trimis de Serena. Un set inchis de Halep dupa un game maraton intins pe durata a peste zece minute. 

Doar 4 erori nefortate comise de Halep in setul doi, spre deosebire de cele 25 ale Serenei. De asemenea Halep a ridicat nivelul loviturilor castigatoare, reusind 10.

SET 2 (5-4) Minge de set Halep dupa un forehand scapat afara de Serena. Din pacate, Halep nu profita de al doilea serviciu al americancei si returneaza in fileu. Urmeaza o scurta descarcare nervoasa a Simonei, dupa care Serena comite o dubla greseala la minge de game si pana la urma game-ul se incheie cu un retur in fileu.

SET 2 (5-3) Excelent controleaza Halep schimburile in care serveste cu prima minge si se apropie la un game distanta de castigarea setului secund.

SET 2 (4-3) Un game adjudecat la zero de Serena, cu as la ultimul serviciu. Halep parca a facut economie de energie, dar ramane cu un break avans.

SET 2 (4-2) Halep ramane autoritara la serviciu si o obliga pe Serena sa greseasca tot mai mult. Aceasta arata primele semne vizibile de iritare.

SET 2 (3-2) Game reusit la mare lupta de Serena, dar dincolo de acest amanunt imbucurator este ca Halep arata o mai mare prospetime, iar americanca trebuie sa lupte din greu aproape pentru fiecare punct.

SET 2 (3-1) Serviciu foarte bun din partea Simonei si trei sanse de game la 40-0. Serena recupereaza doua puncte, dar trimite in fileu la 40-30 si Halep se desprinde pe tabela.

SET 2 (2-1) Halep se enerveaza la o minge ratata cu usurinta. S-ar fi dus la 40-0 pe serviciul advers, dar vine greseala Serenei si Simona are doua mingi de break. Raspuns fabulos din partea americancei cu trei asi la rand.

Simona are o noua sansa de break dupa prima dubla greseala comisa de Serena. Aceasta are parte de o sansa uriasa cu fileul si parca multumeste cerului pentru oportunitatea aparuta (egalitate).

Halep trece in premiera la conducere dupa un nou break. Serena a comis a doua dubla greseala in acest game si pare vizibil scoasa din ritm de jocul Simonei.

SET 2 (1-1) Trei mingi de break pentru Serena si un challenge irosit de Halep. In cele din urma jucatoarea noastra reuseste sa anuleze toate cele trei sanse de break. Serena ajunge la 13 erori nefortate, Halep are doar 8. Serena dovedeste o inteligenta sclipitoare in joc printr-o scurta pusa intr-un moment de revenire al Simonei. Mingea e aplaudata in picioare de Patrick Muratoglu, antrenorul Serenei.

Senzational rever in lung de linie reusit de Halep la egalitate, minge aplaudata sportiv chiar si de Serena. O lovitura perfecta din partea lui Halep.

In cele din urma Halep a incheiat in favoarea sa un game istovitor de lung si de intens, cu lovituri de mare angajament din partea ambelor jucatoare.

SET 2 (0-1) Lidera mondiala isi castiga serviciul, in timp ce arbitrul din scaun face anunturi repetate catre public pentru a face liniste intre schimburi.

3:01 Incepe setul secund cu Serena la serviciu.

SET 2 (2-6) Halep incepe cum nu se poate mai rau, cu o dubla greseala, a treia in meci, repara cu un forehand castigator in lung de linie, dar este surprinsa de o urcare a Serenei la fileu. Un prim set adjudecat de aceasta in 33 de minute, timp in care si-a trecut in cont 6 asi, 13 puncte direct castigatoare. Halep a avut in schimb trei duble greseli, 7 erori nefortate si doar 3 puncte castigatoare.

SET 1 (2-5) Serena isi castiga autoritar game-ul de serviciu si se apropie la un singur joc de castigarea primului set, desi Halep s-a aflat la o lovitura distanta de 3-3 la un moment dat.

SET 1 (2-4) Un game sase extrem de disputat cu numeroase rasturnari de scor. Halep revine de la 0-30, salveaza minge de break si trimite in fileu la sansa de game. Din pacate pentru Halep aceasta incheie game-ul cu o dubla greseala si Serena isi trece in cont al doilea break.

SET 1 (2-3) Doua sanse de break, primele pentru Halep in acest meci.  Jucatoarea noastra provoaca primul break pentru Serena in acest turneu dupa un retur foarte bun. Pana in sferturi Serena nu se confruntase decat cu o singura minge de break si aceea salvata.

SET 1 (1-3) Prima dubla greseala pentru Halep la 40-15 intr-un moment de usoara revenire. Jucatoarea noastra accelereaza apoi cu forehand-ul si o forteaza pe Serena sa trimita afara. Primul game pentru Halep.

SET 1 (0-3) Serena castiga la zero al doilea sau game de serviciu. Halep este luata tare in debutul meciului si n-are timp sa-si intre in ritm.

SET 1 (0-2) Halep isi pierde cel dintai game in care a servit. De o singura minge a avut nevoie Serena pentru a rupe echilibrul.

SET 1 (0-1) Serena pune primul game pe tabela dupa un game in care a servit trei asi.

2:23 Incepe meciul cu Serena la serviciu. Arena principala de la US Open nu este nici pe departe plina. Primul punct este obtinut de Halep dupa o eroare a americancei, care insa egaleaza cu un prim serviciu as.

2:17 Jucatoarele au inceput incalzirea.

2:12 Simona Halep intra pe teren, dar inainte a acordat cateva cuvinte postului american ESPN: "Ma simt bine si sunt increzatoare. Vreau sa ma bucur ca mai mult de acest meci".

Astfel, cele doua jucatoare vor deschide sesiunea de seara a zilei de miercuri cu incepere de la ora locala 19:00 (n.r. - 2:00 in Romania).

Partida se va disputa pe uriasa arena Arthur Ashe, unde Halep a mai disputat pana acum trei din cele patru meciuri de la US Open 2016.

Halep si Serena Williams s-au mai intalnit de opt ori pana acum, americanca impunandu-se de sapte ori. Singura victorie a Simonei dateaza de la Turneul Campioanelor 2014.

Aflata in cautarea titlului de Mare Slem cu numarul 23, Serena Williams arata o forma impresionanta la US Open fara sa-si fi pierdut macar o singura data serviciul in primele patru meciuri. Lidera mondiala s-a confruntat cu o singura minge de break in meciul din turul 3.



GAME cu GAME US Open: Simona Halep-Serena Williams