US Open

Simona Halep merge in sferturi la US Open dupa o revenire de senzatie

Simona Halep a invins-o pe Sabine Lisicki din Germania, luni seara, la US Open, si s-a calificat in sferturile de finala, cea mai buna clasare din cariera sa in cadrul acestui turneu de Mare Slem. Ea o va intalni in sferturi pe Viktoria Azarenka. 

Halep a invins cu 6-7 (6-8) 7-5 6-2.

"A fost un meci de mare lupta, m-am luptat pentru fiecare minge, e placut sa fiu in sferturi. A fost greu si pentru mine si pentru ea, nu se usor sa joci pe aceasta suprafata. Am acest bandaj, nu conta, am avut o durere destul de mare la un moment dat dar am stiut ca trebuie sa raman concentrata", a spus dupa meci Simona Halep

Halep a intrat pe teren bandajata la piciorul drept si a acuzat dureri in special in primele doua seturi. 

In primul set, Halep s-a vazut condusa cu 2-0 si 4-2, dar a egalat de fiecare data. Conducand cu 5-4, a pierdut serva si primul set a ajuns in tiebreak, acolo unde jucatoarea noastra a fost dominata si a cedat  cu 8-6. Lisicki a jucat mai puternic in primul set, a fortat mai mult, insa cele peste 60 de greseli nefortate din meci aveau pana la urma sa incline balanta in favoarea Simonei Halep.

Setul al doilea a inceput cu o serie de patru breakuri, cate doua de fiecare jucatoare, dar Halep a fost cea care si-a facut serva prima, conducand cu 3-2.  Apoi un break a dus-o in fata cu 4-2, insa Lisicki nu s-a predat si a raspuns printr-un rebreak. Germanca a reusit sa isi faca serva abia in game-ul al zecelea din setul al doilea, atunci cand a egalat la 5. Mansa secunda a fost la un pas sa ajunga la tiebreak, insa de data aceasta Halep s-a opus. Si-a facut serva si apoi a reusit breakul valorificand prima sansa de set din meci.

In decisiv, a fost randul lui Lisicki sa acuze dureri, germanca abia pasind la un momnent dat pe piciorul stang, din cauza unor crampe. Halep a jucat mult mai bine pe final si a fost jucatoarea mai completa din acest meci. Strategia adversarei de a lovi puternic nu a mai functionat pe final, atunci cand Halep a plasat mai exact si nu s-a dat in spate sa raspunda si ea cu lovituri tari.

FINAL Halep - Lisicki 6-7 (6-8) 7-5 6-2

SET 3, GAME 8 Incepe Halep cu 30-0 pe serva adversarei si apoi are trei mingi de meci. Rever afara, Halep castiga meciul si este in sferturile de finala, cea mai buna performanta a sa de la US Open. Ea o va intalni acolo pe Viktoria Azarenka. 

SET 3, GAME 7 Halep incepe serva condusa cu 30-0. Revine isi si face serviciul castigand patru puncte la rand. 5-2.

SET 3, GAME 6 Este 30-30 pe serva germancei. Halep anuleaza o minge de game si egaleaza la 40. Out Lisicki, minge de break Halep. Are peste 60 de greseli nefortate in acest meci Lisicki. Break Halep, jucaoarea noastra urca la fileu si incheie punctul cu un voleu de rever in diagonala. 4-2. 

SET 3, GAME 5 Este 40-40 pe serva lui Halep, in timp ce Lisicki pare sa fi trecut de accidentare sau cel putin sa o faca sa gestioneze bine punctele. Halep are avantaj si si face game-ul.  

SET 3, GAME 4 Este 15-15 pe serva germancei, care pare sa inceapa sa aiba si ea probleme fizice. Minge de break Halep, germanca schiopateaza dar o anuleaza si are ea minge de game pe care il incheie cu un as.

SET 3, GAME 3 Serveste Halep, care conduce cu 40-30. Rever in fileu trimis de Lisicki, game Halep. 

SET 3, GAME 2 Lisicki isi castiga serviciul fara mari probleme, avand multa putere si precizie la primul serviciu.

SET 3, GAME 1 Incepe setul 3 dupa pauza de caldura. Halep se distanteaza la 30-0 si isi castiga primul game. 

SET 3, GAME 1 Setul decisiv incepe cu Halep la serviciu. Este insa o pauza de caldura de 10 minute, decisa de organizatori. Setul 3 va incepe la 22:45. 

SET 2, GAME 12 Liskci va servi, dar intrebarea este: poate Halep reusi un nou break? Greu de spus si de crezut. 30-0 pentru germanca, setul 2 se indreapta spre un alt tiebreak. Numai ca Halep egaleaza la 30. Insa, germanca se distanteaza la 40-30. Un punct excelent castigat de Halep, care egaleaza, ea a trebuit sa se apere insa a lovit puternic pentru totul sau nimic, egaland la 40. Se tine de picior si de spate. Serveste sec si tare germanca, are avantaj. Halep loveste puternic si egaleaza din nou, pentru ca apoi sa treaca in avantaj si sa aiba minge de set. Lisicki trimite afara, iar Halep valorifica prima sansa de set din meci, luand mansa a doua cu 7-5. 

SET 2, GAME 11 Halep incepe din nou cu un 30-0 pe propria serva, apoi face 40-0. Lisicki nu se lasa si se apropie la 40-30. Halep nu se complica si isi face serva, conducand cu 6-5. 

SET 2, GAME 10 Lisicki serveste pentru a egala. Halep conduce cu 30-0. Jucatoarea noastra cere un challenge, dar mingea ei e afara, 30-15, iar apoi se face 30-30. Pare sa sufere acum cand pierde la coapsa stanga, deja bandajata. Un schimb lung de mingi finalizat de Halep cu o lovitura de dreapta in fileu, are minge de break Lisicki, ratata, 40 egal. Apoi Lisicki isi face pentru prima oara serva in acest meci si este 5-5. Halep a avut doua puncte in fata in debutul game-ului. 

SET 2, GAME 9 Minge foarte frumoasa castigata de Halep, dupa ce adversara sa nu s-a predat romanca a venit la fileu si a castigat cu un voleu. Insa germanca ajunge sa aiba doua mingi de break. Pe prima o rateaza, nu si pe a doua, se aprope la un game distanta. 5-4 pentru Halep. 

SET 2, GAME 8 Doua mingi de break pentru Halep, o reuseste pe prima si conduce cu 5-3.

SET 2, GAME 7 Lisicki nu moare si face breakul, insa Halep are inca un break avans.

SET 2, GAME 6 Halep reuseste un alt break dupa o lovitura trimisa afara de Lisicki, care nu si-a facut pana acum serviciul in setul 2.

SET 2, GAME 4 si 5 Halep bifeaza iarasi break-ul si apoi isi face serva pentru prima oara in acest set, trecand la conducere cu 3-2. 

SET 2, GAME 2 si 3 Halep reuseste rebreak-ul, insa Lisicki face un alt break. S-a jucat numai pe break-uri in acest set secund. 

SET 2, GAME 1 Incepe setul 2 cu Halep la serviciu, dar adversara sa reuseste breakul. 

TIE-BREAK: Trei puncte la rand reusite de Halep, aceasta revenind de la 0-2. Lisicki are un punct exploziv cu dreapta si reface echilibrul (3-3). Halep acuza o usoara accidentare la piciorul stang, dar continua si revine la conducere (4-3). O dubla greseala care vine la timp pentru noi din partea nemtoaicei (5-3). Doua mingi irosite de Halep si jocul decisiv intra intr-o faza de maxim echilibru (5-5). Halep are a doua sansa de set la 6-5, dar Lisicki loveste foarte puternic si o inghesuie pe Simona in spatele terenului. Este randul nemtoaicei sa beneficieze de sansa de set la o minge cu reverul data afara de Halep (6-7). Set Lisicki!

SET 1, GAME 12 Trei puncte la rand pentru Halep pe propriul serviciu. Game reusit de Halep pe greseala finala a nemtoaicei (6-6). Avem tie-break in acest prim set. 26-17 raportul erorilor nefortate cu Lisicki in fata.

SET 1, GAME 11 Lisicki revine la conducere dupa doau game-uri la rand si acum Halep este nevoita sa castige urmatorul game pentru a forta tiebreak-ul (5-6).

SET 1, GAME 10 Cu un serviciu secund extrem de moale, Halep nu face decat sa o invite pe Lisicki la ofensiva si nemtoaica nu respinge provocarea. Doua mingi de break salvate de Halep in acest game. Minge de set pentru Halep dupa o defensiva de fier, dar Lisicki se agata si forteaza break-ul (5-5).

SET 1, GAME 9 Halep trece pentru prima data la conducere in acest meci dupa al treilea break reusit (5-4). Halep a condus 30-0, dupa care Lisicki a intors scorul cu trei puncte la rand, dar a continuat sa comita eroare dupa eroare.

SET 1, GAME 8 Lisicki scapa o dreapta afara si rateaza sansa de break. Halep egaleaza dupa un game deloc simplu ajutata fiind si de erorile adversarei. Pentru prima data Halep n-a facut nicio dubla in acest meci (4-4).

SET 1, GAME 7 Impresia generala e ca Lisicki a citit-o foarte bine pe Halep inaintea meciului si stie precis cum sa contracareze jocul Simonei. Duel de forehand aprig intre cele doua castigat de Halep in contre pied. Simona revine de la 15-40 pe serviciul advers. Halep isi ia inapoi break-ul dupa patru puncte castigate la rand (3-4).

SET 1, GAME 6 Fara un prim serviciu in teren Halep va avea mari probleme astazi. A 5-a dubla eroare comisa de Halep, iar imediat pe primul serviciu care intra Lisicki returneaza afara (15-30). Lisicki pune o scurta pe care Halep o trimite in fileu, dupa care trimite o alta minge in plasa si nemtoaica face al doilea break (2-4).

SET 1, GAME 5 Halep recupereaza doua puncte de la 0-40 pe serviciul advers, dar este prinsa pe piciorul gresit de o dreapta in contre pied si cedeaza game-ul (2-3). De departe este cel mai dificil meci al Simonei la acest US Open.

SET 1, GAME 4 In continuare Halep nu-si gaseste ritmul la serviciu. Se produce si a patra dubla greseala in acest meci, iar Lisicki are din nou sansa de break. Nemtoaica joaca riscant si scapa o dreapta putin afara. Halep se apara excelent la doua mingi cativa metri in spatele liniei de fund a terenului, iar Lisicki rateaza un smash din apropierea fileului. Este primul game reusit de Halep pe propriul serviciu (2-2).

SET 1, GAME 3 Probleme si pentru Lisicki care comite prima ei dubla, semn ca ambele se tem de returul adversarei. Halep o penalizeaza tocmai cu un retur urias in coltul terenului si sunt trei mingi de re-break. Break la zero Halep (1-2).

SET 1, GAME 2 Doua duble greseli comise de Halep in primul sau game de serviciu. Vine si a treia dubla greseala, iar Lisicki are sansa de break de care profita dupa un serviciu scurt trimis de Simona (0-2).

SET 1, GAME 1 Lisicki incepe agresiv, cu trei puncte jucate cu prima minge la serviciu si doua mingi direct castigatoare. Primul game ii revine nemtoaicei (0-1).

20:37 Incepe meciul cu Lisicki la serviciu.

20:27 Cele doua jucatoare patrund pe terenul Louis Armstrong, al doilea ca marime de la Flushing Meadows. Temperatura in aer este de 30 grade Celsius.

20:15 Florin Mergea s-a calificat in sferturile de finala la dublu dupa 5-7, 6-4, 6-3 alaturi de Rohan Boppana contra dublului Nestor/Roger-Vasselin.

[news-115613]

19:44 Primul meci programat pe arena Louis Armstrong, meci in care se infrunta perechile Florin Mergea/Rohan Bopanna si Daniel Nestor/E.Roger-Vasselin a ajuns in setul decisiv. 

Pentru prima data la aceasta editie a Openului American, Halep nu va evolua pe arena centrala Arthur Ashe.

Meciul dintre Halep si Lisicki este programat al doilea pe terenul Louis Armstrong, al doilea ca marime din complexul Flushing Meadows, dupa o partida din turneul de dublu.

Halep o conduce pe Lisicki cu 3-1 la capitolul intalniri generale, ultima intalnire a celor doua disputandu-se in sferturi la Wimbledon 2014, cand Halep a castigat in doua seturi.



Simona Halep merge in sferturi la US Open dupa o revenire de senzatie