US Open

Khachanov i-a frant visul lui Kyrgios

Sursă foto: https://twitter.com/USOpen

La capatul unui meci de aproape patru ore incheiat dupa miezul noptii la New York, rusul Karen Khachanov a obtinut calificarea in prima lui semifinala majora din cariera.

Khachanov, cap de serie numarul 27, a trecut in cinci seturi de australianul Nick Kyrgios, unul dintre cei mai in forma jucatori ai momentului, cu 7-5, 4-6, 7-5, 6-7 (3), 6-4.

Kyrgios intrase in meci drept mare favorit, fiind recomandat de cele 26 de victorii obtinute de la inceputul sezonului pe iarba si de finala disputata la Wimbledon, prima din cariera intr-un Grand Slam.

Australienii isi puneau mari sperante intr-o noua aparitie cu trofeul pe masa la Flushing Meadows, unde Lleyton Hewitt fusese ultimul sportiv de la Antipozi ajuns in finala, in 2005.

Kyrgios s-a lovit insa de Khachanov ca de o stanga, uriasul rus servind nu mai putin de 31 de asi contra carismaticului australian.

A fost doar a treia aparitie a lui Khachanov intr-un sfert de finala la un turneu major.

"Am facut-o. A fost un meci nebun, dar ma asteptam sa fie asa. Am fost pregatit sa alerg, sa lupt, sa joc cinci seturi. Am jucat aproape patru ore (n.r. - 3:39 mai precis), dar doar asa il puteam invinge pe Nick", a spus Khachanov dupa meci.

Aflat pe locul 23 mondial inaintea turneului, Kyrgios nu si-a ascuns dezamagirea pentru pierderea meciului.

"Sunt pur si simplu devastat. Ma simt de parca acest meci a fost unul de totul sau nimic. Simt ca am esuat la acest turneu", a spus Kyrgios.

Acesta a acuzat o accidentare la genunchi in primul set pentru care a primit asistenta medicala.

Un break obtinut in debutul setului cinci a inclinat decisiv balanta in favoarea lui Khachanov, jucatorul care a avut un plus de forta si de agresivitate.

Avem asadar prima semifinala deja conturata la US Open 2022: Casper Ruud (Norvegia) contra Karen Khachanov (Rusia).

Miercuri sunt programate ultimele doua sferturi de finala:

Andrey Rublev - Frances Tiafoe

Carlos Alcaraz - Jannik Sinner.



Khachanov i-a frant visul lui Kyrgios