US Open

Cum a fost Halep "zero loburi" tocata de "gabaritul depasit" Townsend

Simona Halep a tras din greu si a fost eliminata de americanca Taylor Townsend, joi seara, in turul 2 la US Open, in fata unei jucatoare uriase care a avut o singura idee fixa.

Townsend - o jucatoare de 1,70 metri inaltime, 77 de kilograme greutate, cu un fund care ar face-o geloasa pe Serena Williams, cu un spate mai mare decat al lui Kobe Bryant aflat in tribune - a fost clar alimentata atent cu "puiul american". SUA cauta cu disperare orice in tenis, la apusul controlat al Serenei.

Numarul 116 mondial a jucat cu strategia de a veni mereu la fileu. In ciuda faptului ca este "overweight" asa cum spun americanii, Townsend a venit mereu extrem de sprintara la fileu. In setul al doilea, atunci cand Halep a lovit de patru ori cu racheta in pamant, americanca urcase de peste 70 de ori la fileu si castigase 45 de mingi gratie acestui procedeu. La final de meci a terminat cu 105 de veniri la fileu si 65 de puncte castigate gratie strategiei.

Halep nu a trimis niciun lob! Zero.

La scorul de 1-1 la seturi, dupa ce Simona castigase primul set, mansa decisiva se indrepta spre victoria lui Townsend. Simona s-a trezit condusa cu 5-3, iar adversara sa a avut doua mingi de meci. Iar abia atunci Simona si-a dat seama. Prea tarziu.

A inceput sa returneze doar in corpul adversarei atunci cand aceasta suia la fileu, un lucru care o impedica pe Townsend sa mai loveasca asa cum ar fi dorit. A castigat puncte astfel, dar nu a reusit mereu.

Halep a salvat cele doua mingi de meci, dar apoi a ratat la randul ei una si meciul ajungea in tie-break. Condusa cu 2-0, a redus diferenta la 2-1 si apoi a egalat la 3-3, insa Townsend a castigat setul al treilea si meciul cu 7-4 in tie-break-ul din setul 3.

Simona a pierdut primul meci dintre cele patru jucate contra lui Towsend, care a ajuns pentru prima oara in cariera in turul 3 la US Open.



Cum a fost Halep "zero loburi" tocata de "gabaritul depasit" Townsend