US Open

Finala inedita la US Open: Serena Williams contra Naomi Osaka

Sursă foto: twitter.com/usopen

Pentru a noua oara in cariera Serena Williams va evolua cu trofeul pe masa la US Open, turneul de casa pe care nu l-a mai castigat de patru ani.

Adversara Serenei Williams va fi Naomi Osaka, o japoneza in varsta de 20 ani care devine prima jucatoare din Tara Soarelui Rasare prezenta intr-o finala de Mare Slem.

Serena Williams n-a avut nicio emotie in semifinala cu Anastasija Sevastova, jucatoare pe care a depasit-o categoric, cu 6-3, 6-0.

“E cu adevarat incredibil. In urma cu un an eram in spital si ma luptam pentru viata mea dupa ce am nascut. Nu conteaza ce se intampla intr-un meci, pentru ca deja simt ca l-am castigat dinainte”, a spus Serena.

Pentru fosta lidera mondiala va fi a 31-a finala de Grand Slam din cariera, iar o eventuala victorie i-ar aduce titlul major cu numarul 24 prin care ar egala-o pe Margaret Court.

La US Open in dreptul Serenei s-au adunat pana acum sase titluri, fiind la egalitate cu Chris Evert.

Serena Williams nu va fi cea mai varstnica jucatoare prezenta intr-o finala de Mare Slem, recordul apartinandu-I Martinei Navratilova care, in 1994, avea 37 ani si 258 de zile in finala de la Wimbledon.

Cealalta semifinala a fost mai echilibrata, Osaka dispunand de Madison Keys, cu 6-2, 6-4, dupa un meci in care i-a anulat americancei toate cele 13 mingi de break pe care aceasta le-a avut.

Serena Williams si Naomi Osaka s-au mai intalnit o singura data, in acest an la Miami, unde japoenza a dispus de o serena abia revenita in circuit, cu 6-3, 6-2.



Finala inedita la US Open: Serena Williams contra Naomi Osaka