US Open

Finala inedita intre doua adolescente la US Open

Sursă foto: https://twitter.com/WTA/

Editia din acest an a US Open la feminin propune o finala putin anticipata intre Leylah Fernandez din Canada si Emma Raducanu din Marea Britanie.

Aceasta din urma scrie o noua pagina de istorie in tenisul mondial feminin, devenind prima jucatoare din toate timpurile ajunsa intr-o finala de Mare Slem dupa ce a disputat calificari.

In varsta de 18 ani, Emma Raducanu a invins-o in a doua semifinala de la US Open pe Maria Sakkari din Grecia, cu 6-1, 6-4.

Un meci dominat autoritar de Raducanu, locul 191 mondial inaintea debutului la US Open.

Doar o singura data a condus Sakkari in meci, la 1-0 in setul secund.

Emma Raducanu ajunge in finala de la US Open fara sa fi pierdut nici macar un singur set.

Prima finalista a fost Leylah Fernandez, 73 mondial inaintea Grand Slam-ului american.

Aceasta a trecut de Aryna Sabalenka, a doua jucatoare a lumii, cu 7-6 (3), 4-6, 6-4, la capatul unui duel aprig intins pe durata a 2 ore si 21 de minute.

Sabalenka a condus cu 3-0 si 4-1 in setul inaugural, dupa care s-a ajuns in tie-break unde sportiva din Belarus a avut din nou avantaj (2-0) inainte de a pierdut u 7-3.

Sportiva din Belarus a condus cu 2-0 si in debutul setului secunde inainte de a fi distrus de nervi o racheta intr-una din pauzele dintre game-uri.

In cele din urma Sabalenka a reusit trimiterea meciului in decisiv, unde echilibrul a fost rupt de Fernandez cu break (4-2).

Sabalenka a egalat scorul (4-4), insa n-a rezistat presiunii si a cedat break-ul la zero cand Fernandez avea 5-4 pe tabela.

Salturi importante in clasamentul WTA

Emma Raducanu si Leylah Fernandez, pe langa calificarea in finala de la US Open, vor face si salturi importante in ierarhia mondiala.

Fernandez a ajuns pe locul 27 WTA dupa o urcare de 46 de pozitii si poate ajunge chiar pe 18 daca va castigat turneul.

Raducanu a urcat nu mai putin de 118 locuri pana pe 32. Britanica ar putea ajunge pana pe 23 in eventualitatea unui triumf in finala de sambata noapte.



Finala inedita intre doua adolescente la US Open