US Open

Când te uiți ca vițelul la poarta nouă: „Extraordinar”

La sate, seara, animalele care au fost peste zi pe imaş la păscut, se întorc acasă. Nu de multe ori, țăranul român a observat cum ele se uită admirativ la poarta bătăturii, iar de aici a ieșit o expresie românească 100%. „Te uiți ca vițelul la poarta nouă”.

Există situaţii în care proprietarii merg si-si aduc singuri vacile de la păscut, la fel cum există şi unii ţărani care lasă porţile deschise, iar vacile, când se întorc, intra singure în ogradă.

Dar la fel de bine, există şi situaţii în care văcuţele se întorc singure, însă când ajung în faţa porţilor, acestea sunt închise. Şi stau acolo până când țăranul nostru vine şi le deschide.  Stau exact ca în expresie. Nemişcate şi fixează poarta fără să spună nimic. Ca şi cum ar fi mirate că nimeni nu le deschide sau neînțelegând conceptul de „poartă” care uneori pentru unele se deschide, iar pentru altele nu.

De unde „poartă nouă”? Cel mai probabil, au fost situații când proprietarul bătăturii a schimbat sau vopsit poarta peste zi, iar vițelul, întors acasă a a rămas, uitâdu-se fix lși neînțelegând cum a apărut acea poartă acolo. Sau are capacitatea de admira noua poartă, de a înțelege că este poarta pe care o știe, dar esta una nouă.

Niciodată nu vom ști cum adevărat ce este în capul vițelului, cert este că el rămâne nemișcat și se uită fix spre poartă.

Uneori, așa e și în tenis. Există jucătoare care se apropie de 30 de ani și nu au câștigat niciodată la US Open. Ba chiar au preocuparea numărul 1 în loc de tenis să își construiască porți noi la case, iar acum se uită fix cum o adolescentă reușește așa ceva în sportul în care și ea (sau și el) ține o rachetă în mână. 

 



Când te uiți ca vițelul la poarta nouă: „Extraordinar”