US Open

Calificare facila pentru Simona Halep in turul 3 la US Open

Sursă foto: https://twitter.com/usopen/

Simona Halep reuseste sa lege doua victorii pentru prima data dupa revenirea in circuit si ajunge in turul 3 la US Ope. Fosta lidera mondiala a invins-o pe Kristina Kucova, cu 6-3, 6-1.

Simona Halep a inceput meciul cu break, profitand de trei erori nefortate comise de adversare.

Apoi s-a distantat la 3-1 si era in controlul jocului cand Kucova a reusit primul ei break, egaland scorul dupa sase game-uri (3-3).

Halep n-a lasat-o pe slovaca sa treaca la conducere si a revenit cu break la conducere, dupa care s-a desprins in urma unui game de serviciu in care a cedat un singur punct.

Setul a fost incheiat de Halep cu break, dupa ce Kucova salvase primele doua sanse ale Simonei.

Actul secund a fost la discretia lui Halep, jucatoare care a condus in permanenta si nu i-a dat nicio sansa adversarei sale.

Kucova a reusit sa limiteze scorul, la 3-0 si 40-30 pentru Halep. In loc de 4-0 s-a facut 3-1.

Pana la final Halep a mai cedat un singur punct in trei game-uri, reusind o victorie categorica.

Halep a castigat 76% din punctele jucate cu prima minge. Un amanunt statistic care spune totul despre raportul de forte din teren.

Prima reactie a Simonei dupa victoria din turul secund

“E minunat sa fiu din nou aici. Ma bucur ca pot castiga meciuri si sa joc in fata spectatorilor. Va multumesc pentru prezenta.

“Intotdeauna e grozav sa joci la US Open. Ma simt mai bine acum fata de startul turneului, sunt mai increzatoare. Inainte aveam emotii din cauza accidentarilor. E greu sa gestionezi presiunea unui Grand Slam, dar cred ca m-am descurcat bine.

“Am fost putin norocoasa sa joc astazi aici pe un teren acoperit. Am aflat la incalzirea de dimineata. Sigur ca m-am bucurat”, a spus Halep la interviul acordat chiar la nivelul terenului.

Adversara lui Halep din turul 3 se va decide in urma disputei dintre Elena Rybakina (Kazahstan) si Caroline Garcia (Franta).



Calificare facila pentru Simona Halep in turul 3 la US Open