US Open

Calcule: Simona Halep la mana Serenei Williams pentru a ramane pe locul 5 mondial

Infrangerea suferita in sferturi de finala la US Open o face vulnerabila pe Simona Halep in clasamentul WTA, unde jucatoarea noastra ar putea pierde pozitia a 5-a ocupata in prezent.

Totul depinde de rezultatul semifinalei de joi noapte dintre Serena Williams si Karolina Pliskova, un meci cu mare miza pentru ambele jucatoare, dar si pentru Halep.

Jucatoarea noastra isi va pastra locul 5 mondial dupa US Open doar daca Serena o invinge pe Pliskova sau in cazul in care cehoaica se califica in finala si o pierde.

Halep are in acest moment 4801 puncte, in timp ce Pliskova are doar 3905 si are ajunge la 5125 puncte in masura in care ar castiga turneul. Cu o prezenta in finala jucatoarea din Cehia ar ajunge la 4425 puncte.

In ceea ce o priveste pe Serena, miza este uriasa, pe langa titlul de Mare Slem cu numarul 23 pe care il cauta, jucatoarea din Statele Unite fiind amenintata sa piarda locul intai mondial in fata lui Angelique Kerber.

Serena Williams trebuie sa castige turneul pentru a-si pastra primul loc in ierarhia mondiala.

Kerber ajunge noua lidera mondiala daca atat ea cat si Serena sunt eliminate in semifinale, situatie in care nemtoaica ar avea 7510 puncte, in timp ce americanca ar cobori la 7050.



Calcule: Simona Halep la mana Serenei Williams pentru a ramane pe locul 5 mondial