US Open

Angelique Kerber, noua campioana de la US Open

Jucatoarea germana Angelique Kerber a castigat, sambata noapte, titlul la US Open dupa o finala de trei seturi contra cehoaicei Karolina Pliskova.

Kerber, noua lidera mondiala in tenisul feminin dupa acest turneu, a transat disputa in doua ore si sapte minute, cu 6-3, 4-6, 6-4.

Cu doar 17 erori nefortate tot meciul, spre deosebire de Pliskova care a comis nu mai putin de 47 de greseli neprovocate de adversara, Kerber a avut o revenire fabuloasa in setul al treilea de la 1-3.

Doua break-uri au facut diferenta in favoarea lui Kerber intr-un prim set intins pe durata a 40 de minute, timp in care a doua favorita la castigarea turneului a comis doar trei erori nefortate.

Pliskova si-a asumat jocul ofensiv si a gresit de 17 ori fara sa fie provocata, iar aceste erori au tras-o in jos. In plus, cehoaica n-a reusit sa fructifice nicio sansa din cele trei de break pe care le-a avut.

Chiar daca a gresit in continuare mai mult (12-7), in setul secund Pliskova a pus o mai mare presiune pe Kerber si a rupt echilibrul cu break in clasicul game sapte, fiindu-i suficient pentru a trimite meciul in decisiv.

Cehoaica a avut prima sansa la victorie la 3-1 cu break in fata, dar Kerber a luat jocul minge cu minge si a reusit sa intoarca rezultatul cu trei game-uri la rand. 

A fost momentul hotarator al setului si al meciului, punctul care a inclinat decisiv balanta in favoarea lui Kerber, jucatoare care obtine al doilea titlu de Mare Slem al carierei.

Aceasta se mai impusese in luna ianuarie la Australian Open in fata Serenei Williams, pentru a pierde mai apoi in fata acesteia in ultimul act de la Wimbledon.

Kerber devine prima jucatoare dupa Martina Hingis in 1997 care castiga Australian Open si US Open in acelasi an.



Angelique Kerber, noua campioana de la US Open