Tenis

Un fost antrenor al lui Halep dezvaluie slabiciunea acesteia

Simona Halep s-a retras in aceasta saptamana din turneul de la Roma, dupa ce a acuzat o problema la muschii abdominali.

Problemele au aparut inca de la Madrid din timpul meciului cu Ana Ivanovic din sferturi, insa Halep a strans din dinti acolo si a jucat finala cu Maria Sarapova.

La Roma insa, unde avea de aparat puncte pana in semifinale, s-a retras inaintea meciului din optimi cu Suarez Navarro din Spania.

Accidentarea nu este una grava si Halep a declarat la revenirea in Romania ca va participa la Roland Garros, turneul de Mare Slem gazduit pe zgura de capitala Frantei incepand cu 25 mai.

Firicel Tomai, antrenorul lui Halep vreme de patru ani pana in 2009, explica insa pentru Libertatea de unde provine slabiciunea Simonei Halep care alterneaza evolutiile foarte bune cu abandonuri premature.

“Ea este mai scunda decat majoritatea adversarelor sale din Top 20, de pilda. Pentru a compensa, in timpul meciurilor depune mai mult efort pe teren. De asemenea, are si o anume fragilitate musculara pe anumite segmente. Plus ca si calendarul este aglomerat. Cand pierzi in primul tur nu obosesti. Ea a jucat insa si foarte mult in ultimul an”, a spus Tomai pentru Libertatea.

Acesta a mai spus ca Halep poate ajunge intr-o zi lidera mondiala in ierarhia tenisului feminin si ca a observat la jucatoarea originara din Constanta puterea de munca si ambitia.

[news-106925]



Un fost antrenor al lui Halep dezvaluie slabiciunea acesteia