Tenis

Ultima controversa in tenis: reglementarea relatiei sportivilor cu copiii de mingi

Sursă foto: https://twitter.com/telegraph_sport

Spaniolul Fernando Verdasco a provocat o adevarata furtuna in tenisul mondial printr-un gest pe care l-a facut in timpul unui meci la Beijing.

Jucatorul iberic i-a solicitat unuia dintre copiii de mingi sa-I aduca prosopul intre doua schimburi si a gesticulat nervos in directia acestuia, nemultumit ca respectivul pusti nu se deplasase suficient de repede.

In cadrul aceluias turneu, dar in competitia feminina, bielorusa Aryna Sabalenka a oferit un moment similar, dar de aceasta data locul prosopului a fost luat de o sticla goala de apa. Pentru ca nu a fost servita la timp, jucatoarea nominalizata de WTA pentru titlul de “revelatia anului” a aruncat sticla nervoasa de pamant.

Sunt gesturi care au ridicat o problema in lumea tenisului cu privire la reglementarea relatiei dintre jucatori si copiii de mingi.

“Copiii de mingi sunt foarte importanti pentru noi pentru ca ei pot reprezenta viitorul sportului nostru”, a declarat Roger Federer, el insusi un copil de mingi inainte de a cuceri tenisul masculin prin rezultatele sale.

Solutia propusa pentru moment este ca jucatorii sa beneficieze de un loc special in spatele terenului pentru a-si agata prosopul, pe care apoi sa-l foloseasca fara interventia copiilor de mingi.

Rafael Nadal nu se arata incantat de aceasta propunere pentru ca “ar incetini meciurile”. Ce paradox! Tocmai el care, cu ticurile sale, trage de timp la limita regulamentului dupa fiecare punct.

Kei Nishikori ar fi de acord cu propunerea si spune ca e nevoie de timp pentru a fi asimilata de toata lumea implicata.



Ultima controversa in tenis: reglementarea relatiei sportivilor cu copiii de mingi