Turneul Campioanelor

Turneul Campioanelor: Simona Halep se califica in finala dupa o victorie uriasa cu Agnieszka Radwanksa

Simona Halep nu i-a acordat nicio sansa in semifinala de la Turneul Campionilor, de sambata, Agnieszkai Radwanska, in fata careia pierduse de patru ori in sase meciuri, inclusiv in acest an in penultimul act de la Indian Wells. Halep a invins cu 6-2 6-2 si o va intalni in finala de duminica pe Serena Williams, de la ora 13:00.

Halep nu doar ca este o foarte buna jucatoare de tenis, daca nu cea mai buna din lume ca joc in acest moment, dar la meciul cu Radwanska a demonstrat ca este cu lectiile la zi si ca a invatat fiecare detaliu din infrangerile anterioare.

Asa cum avea sa declare si dupa meci, Halep a intrat pe teren pregatita sa faca fata jocului specific polonezei, cu numeroase urcari la fileu, si a cautat sa dicteze fiecare punct.

[news-110284]

Halep a controlat fiecare minge, a construit cu rabdare si s-a folosit excelent de lovitura de dreapta, una in fata careia Radwanska nu a avut raspuns.

Poloneza a crezut ca poate repeta figura de la Indian Wells, cand a macinat-o pe Halep cu venirile sale la plasa, dar de aceasta data tactica nu a mai functionat si dupa pierderea setului inaugural, cu 6-2, cea supranumita Aga s-a trezit intr-o uriasa criza de solutii.

Pus in fata faptului implinit ca nu o mai poate surprinde pe Halep cu urcarile in fata, Radwanska s-a pierdut complet pe teren si a gresit tot mai mult.

De cealalta parte, Halep a aratat poate cel mai solid tenis al sau din acest sezon, unul poate egalat doar de evolutiiile de la Roland Garros.

Serviciul a functionat impecabil, dreapta a sapat adanc in terenul advers, iar lungimea mingilor au oferit Simonei confortul necesar pentru a controla punctele. Loviturile decisive, ceea ce Radwanska oricum nu stie ca si exprimare in teren, au reprezentat cireasa de pe uriasul tort pe care scrie calificare.

[news-110281]

Povestea semifinalei cu Radwanska s-a scris rapid si probabil la fel de rapid va fi data uitarii de fanii Simonei Halep, si aceasta pentru ca adevaratul test vine in finala de duminica.

O finala la capatul careia speram sa o vedem pe Simona cu trofeul deasupra capului, un trofeu pe care il merita cu prisosinta, dar pentru care trebuie sa o infrunte din nou pe Serena Williams.

La prima vedere pare un meci extrem de greu si chiar este dificil daca tinem cont de cartea de vizita a americancei, insa zambetul larg afisat de Halep cand a fost intrebata despre reintalnirea cu Serena ne da mari motive de speranta.

Halep a fost in teren la primul meci cu Williams, Halep a demolat-o pe Williams o data, Halep a simtit-o cel mai bine pe Williams si tot ea este in masura sa repete figura.

In loc de concluzie, la capatul meciului de duminica speram ca celebra expresie “suntem finalisti, am castigat” sa nu se refere doar la prima jumatate si sa o vedem pe Halep cu adevarat castigatoare a Turneului Campioanelor. Toate argumentele sunt in favoarea sa si parca nici Serena Williams nu mai trece drept o sperietoare.

[news-110276]



Turneul Campioanelor: Simona Halep se califica in finala dupa o victorie uriasa cu Agnieszka Radwanksa