Turneul Campioanelor

TURNEUL CAMPIOANELOR: Simona Halep pierde categoric finala cu Serena Williams si ramanem cu "suntem finalisti, am castigat"

Un meci practic fara istoric intre Simona Halep si Serena Williams, duminica, in finala Turneului Campioanelor de la Singapore. La patru zile dupa ce ii administra cea mai grea infrangere din cariera liderei mondiale, Simona Halep nu a mai reusit sa reziste ofensivei totale din partea Serenei si a pierdut la randul sau destul de aspru, scor 6-3, 6-0.

Serena Williams obtine astfel al cincilea titlu la Turneul Campioanelor si pastreaza practic trofeul obtinut in ultimii doi ani.

Pentru Simona Halep anul de tenis se incheie cu o noua finala majora dupa cea disputata in luna mai la Roland Garros.

Locul unu mondial pentru Serena Williams la final de 2014 si locul trei pentru Simona Halep la capatul unui sezon fabulos.

[news-110296]

Meciul a inceput cum nu se poate mai bine pentru Halep care, dupa ce a chinuit-o pe Williams minute bune pe primul game de serviciu al acesteia, a trecut in avantaj la adapostul unui break.

La 2-1 pentru Halep si 40-15 pe serviciul ei s-a jucat practic meciul. Agresiva inca de la inceput, cu urcari in forta la fileu, Williams a pus o presiune fantastica pe Simona si nu i-a permis acesteia sa se distanteze la un 3-1.

[news-110293]

Williams a egalat scorul la doi, dupa care a reusit la randul sau break-ul dubland avantajul (4-2). Halep a mai avut o tresarire de orgoliu, recuperand break-ul, moment in care toata sala i-a scandat numele: "Simona, Simona".

Momentul bun nu a putut fi mentinut, iar presiunea pusa de Williams a inclinat balanta in jocul urmator. Halep si-a pierdut serviciul din nou la 3-4 si din acel moment doar Serena a mai contat pe teren.

[news-110294]

Pana la final Halep nu a mai luat niciun game si a incasat un 6-0 dat in contrapartida de Williams dupa infrangerea de miercuri. In gluma fie spus, daca la Turneul Campioanelor s-ar fi jucat in dubla mansa, Halep ar fi fost castigatoare in fata Serenei la numarul de game-uri castigate.

In cele din urma Williams a inchis meciul cu o dreapta castigatoare in diagonala, trecandu-si in cont al 26-lea punct castigator in aceasta finala. Halep nu a avut decat cinci puncte castigatoare, iar aceaste cifre vorbesc de la sine despre raportul de forte din teren.

Una peste alta, la fel ca si dupa finala pierduta cu Sharapova la Roland Garros, ramanem cu sintagma "suntem finalisti, am castigat" si dupa acest prim an la nivel inalt putem accepta ca "am castigat" enorm chiar si prin aceste doua finale majore pierdute.

[news-110284]



TURNEUL CAMPIOANELOR: Simona Halep pierde categoric finala cu Serena Williams si ramanem cu "suntem finalisti, am castigat"