Turneul Campioanelor

Turneul Campioanelor: Calcule in Grupa Alba

Garbine Muguruza a invins-o vineri dimineata pe Petra Kvitova in penultimul meci din Grupa Alba de la Turneul Campioanelor. Cu trei victorii, Muguruza merge in semifinalele, iar locul al doilea este inca deschis.

Muguruza a trecut de Kvitova cu 6-4, 4-6, 7-5. In setul decisiv, Kvitova s-a luptat din greu pentru a ajunge in tie-break si a castiga meciul, pentru ca o victorie i-ar fi asigurat pasul in semifinale. Desi a salvat patru mingi de meci, Kvitova nu a putut sa o infranga pe Muguruza, o jucatoare aflata la prima sa editie de Turneul Campioanelor pe care are sanse reale sa o si castige.

Garbine Muguruza va juca in semifinale cu Agnieszka Radwanska.

Locul 2 in Grupa Alba este deschis. Ultimul meci, cel dintre Lucie Safarova si Angelique Kerber, va stabili a doua jucatoare care ve merge in semifinale din aceasta grupa.

Safarova nu mai are nici o sansa, chiar daca o va invinge pe Kerber cu 2-0, avand setaveraj inferior fata de germanca, dar si fata de Kvitova. In cazul in care totusi o invinge pe Kerber, fie cu 2-0 sau 2-1, in semifinale va avansa Kvitova, care va avea fie setaveraj, fie game-averaj mai bun fata de celelalte doua. 

Kerber se poate califica in semifinale in locul Petrei Kvitova doar daca o invinge pe Safarova cu orice scor, 2-0 sau 2-1, caz in care va avea doua puncte, cu unul mai mult decat jucatoarea din Cehia.



Turneul Campioanelor: Calcule in Grupa Alba