Turneul Campioanelor

Turneul Campioanelor: Muguruza si Kerber debuteaza cu victorii in Grupa Alba

Garbine Muguruza a castigat luni primul sau meci de la Turneul Campioanelor, 6-3 7-6 (7-4) contra jucatoarei Lucie Safarova. Tot in Gupa Alba, Angelique Kerber a invins-o luni pe Petra Kvitova, 6-2 7-6 (7-3).

Muguruza si Kerber au acumulat astfel primele puncte in Grupa Alba. Apasati aici pentru situatia la zi din grupele Turneului Campioanelor.

Muguruza este cea mai tanara jucatoare de la aceasta editie a Turneului Campioanelor, insa nu a avut aproape nici o problema contra lui Lucie Safarova. Actualmente numar 3 WTA, Muguruza a avut nevoie de o ora si 56 de minute pentru a obtine cea de-a 11 victorie din 13 partide jucate la turneele asiatice.

Spanioloaica se lupta cu Sharapova pentru locul 3 mondial, cele doua fiind despartite de doar 139 de puncte. Aflata pe locul 4, Sharapova a adunat 370 de puncte dupa victoria contra jucatoarei  Agnieszka Radwanska, de duminica, de la Singapore. 

Safarova a incercat sa isi revina, dupa ce a stat spitalizata o saptamana in Cehia din cauza unui virus ciudat. Ea a jucat doar dupa meciuri de la US Open din cauza bolii, insa si-a vandut scump pielea in meciul de debut de luni de la Singapore. Desi a pierdut rapid primul set, ea a jucat din ce in ce mai bine, desi putini se mai asteptau. 

Totusi, jucatoarea care le-a invins pe Simona Halep si Irina Begu in Fed Cup a reusit sa se impuna la tie-break in setul 2, fara a mai prelungi meciul cu o mansa decisiva in care se putea intampla orice. 

"Am avut emotii, a fost prima partida de la un Master. Am incercat insa sa imi pastrez concentrarea", a spus dupa meci Muguruza.



Turneul Campioanelor: Muguruza si Kerber debuteaza cu victorii in Grupa Alba