Turneul Campioanelor

Simona Halep salveaza o minge de meci si o invinge pe Bianca Andreescu

Sursă foto: https://twitter.com/WTA

Inceput senzational de Turneu al Campioanelor pentru Simona Halep. Condusa cu un set si avand de aparat o minge de meci in al doilea act, jucatoarea din Romania a luptat exemplar pentru fiecare punct si a obtinut in final o victorie pe deplin meritata.

Andreescu a inceput mai bine meciul si a impus un ritm agresiv care a obligat-o pe Halep sa stea aproape tot timpul in defensiva.

Pe un fond de dominare al canadiencei de origine romana, primul break a venit oarecum normal si Andreescu trecea la conducere, cu 2-1.

Luptatoare cum o stim, Halep a acceptat provocarea lansata de adversara si a iesit la bataie, reusind break-ul in game-ul imediat urmator celui pierdut pe propriul serviciu.

Halep a trecut apoi din nou la conducere, scor 3-2, la capatul unui game in care a revenit fabulos de la 0-40, cu cinci puncte castigate la rand.

Andreescu a egalat apoi scorul in urma unui game de serviciu adjudecat la zero (3-3).

Dupa ce Halep si-a pierdut din nou serviciul si Andreescu trecea la conducere (3-4), antrenorul australian Darren Cahill si-a facut aparitia la banca pentru sfaturi. Halep s-a plans ca nu joaca suficient de solid, ceea ce s-a vazut cu ochiul liber inca de la inceputul meciului.

A urmat un game la zero obtinut de Andreescu pe serviciul sau, pentru ca apoi jucatoarea din Canada sa inchida setul, cu 6-3, in urma unui break.

Minge de meci salvata de Halep!

In setul al doilea Simona Halep a ridicat nivelul jocului si a preluat initiativa pe tabela, conducand la un moment cu 4-2.

Un avantaj pe care avea sa-l piarda printre degete extrem de repede. Andreescu a intors spectaculos scorul dupa grei game-uri adjudecate la rand.

La 5-6 Halep a servit sub mare presiune pentru a ramane in partida si chiar a salvat o minge de meci!

S-a ajuns in tie-break, unde Halep a avut 3-0, pentru ca Andreescu sa egaleze la schimbarea terenului (3-3). In cele din urma Halep a transat disputa, cu 8-6, impingand meciul intr-un decisiv care parea atat de improbabil dupa cum se jucase cel putin in primul set.

Interventiile lui Darren Cahill au facut inca o data diferenta, australianul incarcand-o practic pe Halep cu injectii de optimism si incredere.

Andreescu a acuzat probleme la spate inaintea setului al treilea si chiar a primit ingrijiri medicale pe teren. Reprezentanta Canadei a cazut apoi fizic nereusind sa mai ajunga la nivelul din primul set.

Experienta superioara la nivel inalt a ajutat-o pe Halep sa inainteze pas cu pas spre victorie, Simona punand punct meciului cu un game alb pe propriul serviciu.



Simona Halep salveaza o minge de meci si o invinge pe Bianca Andreescu