Turneul Campioanelor

Simona Halep rateaza calificarea in semifinale la Turneul Campioanelor

Sursă foto: https://twitter.com/WTA/

Pentru Simona Halep prezenta la Turneul Campioanelor din acest an a luat sfarsit, vineri, dupa ultimul meci din faza grupelor.

Simona Halep a fost invinsa de Karolina Pliskova dupa un meci de trei seturi cu numeroase rasturnari de situatie si pe care jucatoarea din Cehia l-a castigat, cu 6-0, 2-6, 6-4.

Primul set a fost unul practic fara istoric, Pliskova impunandu-se de o maniera fulger fara game pierdut in doar 20 de minute.

Darren Cahill i-a transmis apoi Simonei sa uite repede acest set si sa-si dea un reset, ceea ce s-a si intamplat.

Mult mai concentrata si mai atenta in executii, Halep a pus stapanire pe joc si a obligat-o pe adversara sa greseasca mai multe. Ceea ce s-a intamplat si Halep egala scorul de o maniera aproape la fel de autoritara precum pierduse primul set.

S-a intrat in decisiv, unde Halep a inceput cum nu se poate mai bine, castigand primul game pe serviciul advers si apoi se distantase la 2-0 dupa o serie de sase game-uri la rand inceputa la 2-2 in setul secund.

Pliskova a ridicat incredibil nivelul si a raspuns la randul sau cu cinci game-uri consecutive. Cehoaica s-a apropiat la 5-2 dupa un game de serviciu impecabil.

Halep n-a cedat si a recuperat break-ul diferenta, pentru a avea 30-0 in game-ul care ar fi trebuit sa egaleze scorul pe tabela.

Finalul meciului s-a jucat la mici detalii, inclusiv banda fileului la ultima minge trimisa de Pliskova si care a cazut agonizant in terenul Simonei.

Cu capul in pamant, Halep s-a indreptat agale spre fileu probabil rememorand intreg sezonul peste care a tras cortina dupa acest meci.

Se putea mai mult la acest Turneu al Campioanelor? Cu siguranta ca da, insa cu o pregatire fizica mai buna.

Chiar si asa, impresia generala e ca Simona Halep cu Darren Cahill alaturi promite un 2020 care ne tine cu sufletul la gura in marile turnee.

Semifinalele Turneului Campioanelor sunt urmatoarele:

Ashleigh Barty – Karolina Pliskova

Elina Svitolina – Belinda Bencic.



Simona Halep rateaza calificarea in semifinale la Turneul Campioanelor