Turneul Campioanelor

Simona Halep paraseste Turneul Campioanelor dupa faza grupelor

Sursă foto: twitter.com

Pentru al treilea an consecutiv Simona Halep se opreste in grupe la Turneul Campioanelor din Singapore.

Halep, inca numarul unu mondial, avea nevoie de victorie cu Elina Svitolina, jucatoare fara nicio sansa la semifinale, insa chiar si asa ucraineanca a fost mai concentrata si s-a impus in final, cu 6-3, 6-4.

Doua break-uri au facut diferenta in acest meci, cate unul pentru fiecare set, insa Halep n-a reusit niciun moment sa se ridice la nivelul asteptarilor.

Inceputul partidei a fost unul extrem de slab, jucatoarea noastra pierzandu-si serviciul inca din game-ul doi, astfel ca Svitolina s-a distantat rapid la 3-0.

Halep n-a reusit sa conteze pe serviciul advers si a avut prima sansa de break abia la 1-0 pentru ea, cand a condus de altfel prima oara in meci. 

O sansa pe care in cele din urma fructificat-o, dar n-a reusit sa profite pana la sansa si Svitolina restabilea egalitatea dupa alte doua game-uri (2-2).

Nici in acest meci interventiile lui Darren Cahill nu au avut darul de a redresa jocul Simonei, care a mai condus la 3-2, dupa care si-a pierdut serviciul si Svitolina scapa astfel in castigatoare.

Ambele jucatoare au parasit competitia dupa o victorie si doua infrangeri, in timp ce Caroline Wozniacki si Caroline Garcia merg in semifinalele turneului.

Halep isi poate pastra primul loc in clasamentul mondial doar in masura in care Karolina Pliskova nu trece de semifinale.

Programul semifinalelor:

Pliskova - Wozniacki

Garcia - Williams



Simona Halep paraseste Turneul Campioanelor dupa faza grupelor