Turneul Campioanelor

Simona Halep esueaza lamentabil cu Radwanska si iese de la Turneul Campioanelor

Simona Halep a fost eliminata, joi, de la Turneul Campioanelor, pierzand in fata jucatoarei Agnieszka Radwanska cu 7-6 (7-5) 6-1. Halep avea nevoie de cel putin un set pentru a ramane in calculele de calificare pentru semifinale la Singapore, insa nu l-a obtinut si este astfel eliminata. Infrangerea suferita de romanca a ajutat-o pe Maria Sharapova, care este in semifinale indiferent de ceea ce va face cu Flavia Pennetta, in ultimul meci din Grupa Rosie. 

Halep a inceput bine meciul, avand in primul set un break avans, insa Radwanska a jucat din ce in ce mai bine si a dus prima mansa in tie-break. Halep a condus acolo cu 5-1, insa l-a pierdut cu 7-5. Alergata de la stanga la dreapta si jucata cu stopuri si loburi, Halep a inceput sa arate ca in jocurile pe calculator. Obosita fizic si surclasata mental, Halep a capotat in setul 2 pe care l-a pierdut cu 6-1.

Jucatoarea noastra s-ar fi calificat direct in semifinalele Turneului Campioanelor, daca ar fi castigat meciul. Ar fi ramas in calcule chiar daca ar fi pierdut cu 2-1, insa a fost incapabila sa castige minim un set. Pornita cu o victorie mare in fata Flaviei Pennetta, Halep a esuat lamentabil pierzand in doua seturi urmatoarele partide cu Maria Sharapova si Agnieszka Radwanska.

Diferenta in meciurile cu Sharapova, dar si cu Radwanska, pare a fi fost facuta de capacitatea fizica. In timp ce adversarele sale nici nu rasuflau, Halep respira greu si era congestionata la fata, ceea ce a dust la o acoperire mai slaba a terenului si la greseli neasteptate sau lovituri slabe. 

O singura minge de break reusita de Halep

Halep a inceput meciul pe cai mari. A castigat primul game gratie unui break. A fost de altfel singura minge de break convertita de ea in meci, in primul game al primului set! Dupa aceea a mai avut opt sanse de break, toate anulate de adversara sa.

Meciul

Gratie acelui break din primul game al meciului, Halep a condus pana la 3-2, atunci cand Radwanska a egalat la 3 gratie unui break.

Momentul psihologic al meciului a fost in cel de-al noualea game, cand scorul era 4-4, iar Halep a avut sanse bune sa castige pe serva adversarei. A ratat trei mingi de break, a pierdut acel game ce a avut o durata de 11 minute, alaturi de o buna sansa de a lua primul set. 

Condusa apoi cu 5-4, Halep a salvat doua mingi de set si a dus taras-grapis primul set in tie-break. Conducand cu 5-1 in tie-break, vazandu-se cu sacii in caruta, Halep a pierdut apoi sase mingi la rand pentru ca Radwanska sa ia tie-break-ul cu 7-5.

A fost momentul de cotitura al meciului. Cazuta psihic, Halep a ajuns sa fie invinsa si fizic. Radwanska a jucat cu mingi de la stanga la dreapta permanent, a venit cu stopuri la fileu si cu loburi perfecte. Procedee care au terminat-o pe Halep din toate punctele de vedere si au facut-o sa arate plimbandu-se haotic ca in jocurile pe computer.

Greseli inadmisibile la fileu

La caderea psihica a lui Halep, dar si la ratarea unor momente importante au contribuit si niste mingi decisive gresite. Venita la fileu, Halep a gresit repetat mingi pe care trebuia sa le ia fara probleme, insa fie a lovit cu rama, fie a trimis in fileu sau afara, fie a trimis in racheta adversarei care a apoi a plasat castigator mingi la care nu mai trebuia sa ajunga. Au fost patru sau cinci astfel de mingi, toate in momente grele, pierdude de Halep. 

Una dintre aceste mingi a fost la scorul de 5-5 in tie-break pentru Radwanska. Venita la fileu, Halep a trimis mingea fix pe directia adversarei, care a pasat fara probleme luand apoi setul 1. 

Calcule in Grupa Rosie

Sharapova este calificata, dupa ce Halep a pierdut cu Radwnaska. Jucatoarea poloneza mai spera inca la calificare, daca Sharapova o va invinge pe Pennetta, fie cu 2-0 sau 2-1.

Pennetta are si ea sansa ei. Daca o invinge pe Sharapova, va merge alaturi de rusoaica in semifinale. 



Simona Halep esueaza lamentabil cu Radwanska si iese de la Turneul Campioanelor