Turneul Campioanelor

Turneul Campioanelor: Sharapova in semifinale. Turnura neasteptata in Grupa Rosie, cum a calificat-o Halep pe Radwanska

Maria Sharapova a castigat meciul cu Flavia Penneta, 7-5 6-1, ultimul din Grupa Rosie de la Turneul Campioanelor. Rusoaica era oricum calificata in semifinale, dar nu si-a permis sa nu castige. Astfel, ea a decis locul 2 din grupa, iar in semifinale a luat cu ea cel mai neasteptat nume. Situatia finala din Grupa Simonei Halep este aici, romanca a terminat pe 3.

Victorie fara dubii pentru Maria Sharapova, jucatoare care se califica de pe primul loc in semifinale, cu trei victorii din tot atatea meciuri disputate.

Pennetta a stat la mana ei pentru accederea in semifinale, dar presiunea ultimului meci din cariera a apasat-o intreg turneul si in cele din urma n-a reusit sa valorifice sansa creata de eliminarea neasteptata a Simonei Halep. Italianca trebuia sa o bata pe Sharapova  pentru a merge in semifinale cu rusoaica de mana, insa nu a reusit.

Astfel, Agnieszka Radwanska, singura jucatoare cu doua infrangeri dupa primele doua meciuri din grupa, a reusit sa prinda neasteptat semifinalele de pe locul al doilea si va juca impotriva invingatoarei din Grupa Alba. Singura victorie care a contat pentru calificarea polonezei in semifinale a fost cea cu Simona Halep, dar si traseul impecabil al Mariei Sharapova.

Configuratia finala in cealalta grupa, cea Alba, o vom cunoaste in urma meciurilor de vineri. Muguruza-Kvitova si Safarova-Kerber sunt ultimele meciuri de acolo.

FINAL Sharapova - Pennetta 7-5, 6-1

SET 2, GAME 7 Sharapova inchide meciul cu un game la zero si cele doua se imbratiseaza la fileu, ceea ce nu prea vedem in circuitul feminin. Acesta ar putea fi ultimul meci din cariera pentru Flavia Pennetta, daca aceasta isi va tine fagaduiala facuta la US Open.

SET 2, GAME 6 Doua duble greseli comise de Pennetta in acest game si break pentru Sharapova (5-1).

SET 2, GAME 5 Se pastreaza diferenta de un break dupa ce Sharapova a servit al 7-lea sau as in acest meci (4-1).

SET 2, GAME 4 Pennetta nu cedeaza si revine de la 15-40 cu doi asi la rand pentru a pune mana pe primul game in acest set al doilea. Sharapova conduce cu 3-1.

SET 2, GAME 2 Sharapova obtine break-ul cu o scurta de senzatie (2-0). Rusoaica nu iarta nimic in aceasta partida si da dovada de un profesionalism iesit din comun.

SET 1, GAME 12 Set adjudecat de Sharapova dupa un retur agresiv pe o iesire in exterior si un forehand castigator in diagonala (7-5). Pennetta trebuie sa se adune rapid pentru a mai spera la semifinale.

SET 1, GAME 9 Sharapova conduce in premiera, dupa ce Pennetta a avut 2-0 si 4-2. Acum este 5-4 pentru rusoaica.

SET 1, GAME 8 Break recuperat de Sharapova si practic setul o ia de la zero din acest punct (4-4).

SET 1, GAME 7 Sharapova tine aproape de Pennetta cu un game solid pe propriul serviciu, dupa ce la un moment dat a avut chiar 40-0. Pennetta a reusit doua retururi decisive, dar n-a fost de ajuns pentru a intoarce soarta game-ului. Italianca are 4-3 si va urma la serviciu.

SET 1, GAME 1 Pennetta incepe cu un break si arata inca din start ca este dispusa sa faca un meci mare pentru a-si asigura calificarea in semifinale.

Sharapova este calificata in semifinale indiferent de scorul acestui meci, insa pentru locul doi raman in cursa Agnieszka Radwanska si Flavia Pennetta.

Italianca are nevoie de victorie pentru semifinale, in timp ce Radwanska se califica doar daca Sharapova o invinge pe Flavia in doua seturi.

Sharapova conduce cu 3-2 la general, dar Pennetta s-a impus in ultima confruntare directa, in acest an la Indian Wells, cu 3-6, 6-3, 6-2.



Turneul Campioanelor: Sharapova in semifinale. Turnura neasteptata in Grupa Rosie, cum a calificat-o Halep pe Radwanska