Turneul Campioanelor

Legendara Billie Jean King, despre Simona Halep: "Cine e fata asta?"

Billie Jean King, fosta numarul 1 mondial in tenis, detinatoare a 39 de titluri de Mare Slem (dintre care 12 la simplu), a declarat joi in presa americana ca a remarcat-o pe Simona Halep de cum a vazut-o prima oara, in urma cu joi ani si jumatate. King, cu trei centimetri mai scunda decat Halep, spune ca jucatoarea din Romania este o exceptie in tenis si o compara cu Martina Hingis. De asemenea, King face la final niste declaratii unice despre tenisul de pe vremea ei, dar si despre cel din ziua de azi.

"Am devenit intereresata de ea (de Halep) in urma cu aproximativ doi ani si jumatate. Am vazut-o la televizor, juca undeva intr-un turneu mic. Era data pe un canal de tenis din State", a spus King in fata reporterilor la Singapore, joi.

"Am ramas: cine e fata asta? Loveste mingea atat de curat, este eleganta, serva ii merge din ce in ce mai bine", a explicat King. Instinctele sale au fost bune. La scurt timp, desi era inalta de doar 1,66 metri, Simona Halep a inceput sa fie observata si de altii, dupa ce a castigat sase turnee in 2013 si inca doua in 2014 - un an in care a ajuns in doua finale ale unor turnee majore si a reusit sa devina prima jucatoare din Romania care bate un numar 1 mondial.

Dupa finala de la Roland Garros, toata lumea a inceput sa o stie. "O consider o atleta exceptionala", a spus King, continuand. "Martina Hingis a fost in aceeasi categorie. Cred ca ambele au fost exceptionale. La modul in care gandesc si dezvolta punctele."

King, cu trei centimetri la randul ei mai scunda decat Halep, are sperante mari pentru jucatoarea noastra. Crede ca poate deveni una dintre rarele talente care sa fie cot la cot cu numele mari, puternice, "colosii" de peste 1,80 sau 1,85 cele care domina tenisul feminin. "Cred ca Halep are un dar pentru tenis si de aceea as considera-o o exceptie", a spus King.

"Este distractiva, este dura. Cred ca a avut Serena sapte puncte de break contra ei, iar ea le-a castigat pe toate. Asta trebuie vazut."

King afirma ca Finala WTA, Turneul Campioanelor, este un eveniment de care trebuie sa fii mandru ca jucator. Ca fondatoare a WTA si unul dintre avocatii premiilor egale in bani atat pentru barbati, cat si pentru femei in tenis, americanca in varsta de 70 de ani este data peste cap de turneul care pune la bataie 6 milioane de dolari.

"La asta am visat si noi. Atunci cand eram noua jucatoare de top in 1970, eu am semnat un contract de 1 milion de dolari. Atunci s-a nascut tenisul profesionist", a spus ea.

"Cred ca este minunat ca jucatorii de acum isi traiesc acest vis. As da orice sa fiu de varsta lor si sa joc acum tenis. Este atat de frumos. Este ca si cum ai fi pe o scena, un actor care joaca."



Legendara Billie Jean King, despre Simona Halep: "Cine e fata asta?"