Turneul Campioanelor

Calcule: Simona Halep obligata sa castige ultimul meci din grupa

Pentru a ajunge in semifinele la Turneul Campioanelor, Simona Halep este obligata sa castige ultimul meci din Grupa Rosie.

Jucatoarea noastra o va intalni pe Agnieszka Radwanska din Polonia, sportiva care a pierdut primele doua meciuri si are un setaveraj de 1-4.

Din acest punct de vedere calculele sunt simple si tin doar de Halep pentru a ajunge in semifinale.

Maria Sharapova poate rata totusi semifinalele daca pierde in doua seturi intalnirea cu Flavia Pennetta, iar Halep castiga de asemenea in doua seturi la Radwanska. In acest caz cele trei ar fi la 2-1 si diferenta s-ar face la setaveraj.

Halep ar putea ajunge la egalitate perfecta cu Pennetta la finalul grupei si atunci victoria directa dintre cele doua cantareste decisiv in favoarea Simonei.

Regulamentul este cat se poate de precis in acest sens.

Primele doua locuri din grupe se califica in semifinale. Fiecare meci castigat este cotat cu 1 punct. In caz de egalitate la puncte intre doua jucatoare se va face departajarea la victoriile directe. In caz de egalitate la puncte intre 3 jucatoare, se va face departajarea intai la procentajul de seturi castigate, iar in caz de egalitate si la acest capitol se va face departajarea la procentajul de game-uri castigate. 



Calcule: Simona Halep obligata sa castige ultimul meci din grupa