Turneul Campioanelor

UPDATE Calcule: Simona Halep isi complica situatia la Turneul Campioanelor. Toate cele 8 posibile scenarii pentru calificarea in semifinale

Infrangerea suferita marti la Turneul Campioanelor in fata liderei mondiale Angelique Kerber i-a complicat situatia Simonei Halep in Grupa Rosie. Ea se afla la egalitate de puncte cu Madison Keys, cu cate 1 punct fiecare, iar Halep are meci joi cu Dominika Cibulkova. Daca va castiga in doua seturi, se va califica direct, fara emotii. Daca va castiga in trei seturi sau va pierde in doua  sau trei  seturi - calculele sunt mai jos. 

Halep ramane inca la mana ei si se poate califica in semifinale daca o invinge joi pe Dominika Cibulkova in meciul direct, insa nu depinde doar de rezultatul ei.

Clasamentul complet al grupei este aici

Criteriile de departajare sunt: Fiecare meci castigat este cotat cu 1 punct. In caz de egalitate la puncte intre doua jucatoare se va face departajarea la victoriile directe. In caz de egalitate la puncte intre 3 jucatoare, se va face departajarea intai la procentajul de seturi castigate, iar in caz de egalitate si la acest capitol se va face departajarea la procentajul de game-uri castigate. 

Va prezentam mai jos toate cele 8 posibile scenarii pentru ultimele doua meciuri din Grupa Simonei Halep. Am marcat cu verde situatiile in care Halep se califica direct, cu portocaliu cele in care va sta la mana altor rezultate si cu rosu cele in care pierde sigur calificarea.

Daca Halep castiga...

Scenariul 1: Halep castiga cu Cibulkova cu orice scor, Kerber o invinge pe  Keys cu orice scor ->> Se califica Kerber si Halep.

Scenariul 2: Halep castiga in doua seturi cu Cibulkova, in celalalt meci bat indiferent de scor Kerber sau Keys ->> Se califica Halep alaturi de Kerber sau  Keys

Scenariul 3: Halep castiga in trei seturi cu Cibulkova, Keys o invinge in doua seturi pe Kerber ->> Keys se califica de pe primul loc si Kerber de pe locul doi. Halep ar fi eliminata activandu-se criteriul meciurilor directe la egalitate de seturi cu nemtoaica (4/3).

Scenariul 4: Halep castiga in trei seturi cu Cibulkova, Keys o invinge in trei seturi pe Kerber ->> Se califica Kerber e pe primul loc, in timp ce locul doi este decis intre Halep si Keys la numarul de game-uri.

Daca Halep pierde...

Scenariul 5: Halep pierde cu Cibulkova la orice scor, Keys castiga cu Kerber la orice scor ->> Se califica Keys si Kerber.

Scenariul 6:  Halep pierde cu Cibulkova in doua seturi, este eliminata indiferent daca in celalalt meci castiga Kerber sau Keys.

Scenariul 7:  Halep pierde cu Cibulkova in trei seturi, Kerber castiga cu Keys in doua seturi  ->> Se califica Kerber si Halep

Scenariul 8: Halep pierde cu Cibulkova in trei seturi, Kerber castiga cu Keys in trei seturi  ->> Se califica Kerber, iar Halep si Keys se vor departaja la game-averaj.



UPDATE Calcule: Simona Halep isi complica situatia la Turneul Campioanelor. Toate cele 8 posibile scenarii pentru calificarea in semifinale