Tenis

Traseu complicat pentru Simona Halep la Roma

La fel ca si la Madrid, elita tenisului feminin va participa la Roma in cadrul turneului WTA Premier 5 dotat cu premii totale in valoare de 2.7 milioane de dolari.

Simona Halep este din nou cotata cu sansa a doua la castigarea turneului unde in 2013 ajungea in semifinale.

A fost momentul care a marcat ascensiunea formidabila a jucatoarei noastre in circuitul mondial profesionist, Halep ajungand la vremea respectiva in careul de asi dupa ce jucase calificari.

Primul tur este deja liber pentru Halep, asa cum am anuntat deja aici, iar in turul doi o asteapta o adversara din Statele Unite care, cel putin pe hartie, n-ar trebui sa-i puna probleme jucatoarei noastre.

In turul al treilea insa pentru Halep ar putea aparea problemele, pentru ca ar putea intalni o adversara de calibru, cum ar fi Venus Williams, Garbine Muguruza sau Flavia Pennetta. De retinut ca Venus si Muguruza se intalnesc in meci direct in primul tur si una dintre ele isi va face rapid bagajele.

Sfertul de finala cel mai sigur dat de calculele hartiei o plaseaza pe Halep fata in fata cu Ekaterina Makarova, jucatoarea in fata careia pierdea in sferturi la Australian Open si pe care o invingea ulterior in drumul spre titlul de la Dubai.

In semifinale este foarte probabil, daca ajunge acolo, ca Halep sa dea peste Petra Kvitova, recent incoronata campioana la Madrid. Kvitova o jucatoarea care in sferturi ar trebui sa o intalneasca pe Eugenie Bouchard, a 6-a favorita, dar care nu traverseaza deloc o forma de invidiat, ci dimpotriva.

Astfel stau lucrurile in partea de jos a tabloului. In partea superioara, Serena Williams o are pe Ana Ivanovic drept tinta pentru sferturi de finala, urmand ca in semifinale sa se dueleze, daca se respecta pana acolo calculele, pe Maria Sharapova. La randul ei, aceasta ar putea sa o intalneasca din nou in sferturi, cum s-a intamplat la Madrid, pe Caroline Wozniacki.



Traseu complicat pentru Simona Halep la Roma