Tenis

Thiem il elimina pe Djokovic in semifinale. Vom avea al saselea campion consecutiv diferit

Sursă foto: https://twitter.com/atptour

Austriacul Dominic Thiem s-a calificat in finala Turneului Campionilor de la Londra.

Al treilea favorit la castigarea trofeului pus in joc l-a invins pe liderul mondial si principalul favorit, Novak Djokovic, cu 7-5, 6-7 (10-12), 7-6 (7-5).

Djokovic a condus cu 4-0 in tiebreak-ul setului decisiv!

Pentru Dominic Thiem este victoria cu numarul 300 in circuitul ATP.

Djokovic a fortat decisivul dupa ce a salvat nu mai putin de patru mingi de meci intr-un tiebreak dintre cele mai dramatice vazute in ultima perioada.

Thiem ajunge pentru al doilea an consecutiv in finala Turneului Campionilor. In 2019 pierdea la Stefanos Tsitsipas. Acum il asteapta pe invingatorul dintre Daniil Medvedev si Rafael Nadal, jucator pe care l-a invins in faza grupelor.

"Cu siguranta a fost o batalie mentala. Sa joci impotriva unor asemenea legende intotdeauna este ceva special", a spus Thiem la interviul acordat imediat dupa meciul castigat cu Djokovic.

Prin eliminarea lui Djokovic avem si certitudinea unui nou campion diferit.

Va fi al saselea an consecutiv cand la Turneul Campionilor castigatorul va fi unul in premiera, dupa Djokovic (2015), Murray (2016), Dimitrov (2017), Zverev (2018) si Tsitsipas (2019).

A mai existat o asemenea serie intre 1974 si 1979, cand turneul era castigat pe rand de Vilas (n.a. - finala cu Ilie Nastase), Nastase (n.a. - finala cu Borg), Orantes, Connors, McEnroe si Borg.

Suedezul Bjorn Borg reusea dubla in 1980.

Din 1977 si pana in 1989 Turneul Campionilor s-a disputat in New York.

Editia castigata de Ilie Nastase a avut loc la Stockholm si pentru invingator s-a acordat un premiu de 40.000 de dolari.

Prin comparatie, Tsitsipas a obtinut pentru titlul din 2019 suma cumulata de 2.65 milioane de dolari. Grecul a castigat doua dintre meciurile disputate in grupa.



Thiem il elimina pe Djokovic in semifinale. Vom avea al saselea campion consecutiv diferit