Tenis

Thanasi Kokkinakis, campion la Adelaide. In toamna lui 2021 juca turnee Challenger in Romania

Australianul Thanasi Kokkinakis, locul 145 mondial, a cucerit titlul in turneul ATP 250 de la Adelaide, primul trofeu din cariera de jucator profesionist.

Kokkinakis l-a invins in finala programata, sambata, pe francezul Arthur Rinderknech (58 ATP), cu 6-7 (6), 7-6 (5), 6-3.

A fost o saptamana fabuloasa pentru jucatorul care in urma cu sapte ani atingea performanta maxima a carierei, locul 69 mondial.

Kokkinakis i-a eliminat la Adelaide, in ordine, pe Benoit Paire (47 ATP), John Isner (24 ATP), Alexander Vukic (160 ATP) si Marin Cilic (29 ATP).

Cu exceptia meciului din primul tur cu Paire, in fiecare partida Kokkinakis a disputat trei seturi, iar in trei din cele patru meciuri ajunse in decisiv acesta a revenit de la 0-1 la seturi.

Thanasi Kokkinakis a evoluat la doua turnee ATP Challenger in Romania, in toamna anului 2021, fiind sfert-finalist la Trofeul Tiriac-Nastase de la Bucuresti si finalist la Openul Sibiului o saptamana mai tarziu.Thanasi Kokkinakis, campion la Adelaide. In toamna lui 2021 juca turnee Challenger in Romania