Tenis

Tenisul s-a mutat in mediul virtual. Un jucator a pierdut la masa verde din cauza conexiunii la internet

Sursă foto: https://twitter.com/TennisTheGame

Cum sezonul din tenis este suspendat pana cel putin la 13 iulie, jucatorii si jucatoarele s-au intrecut de la distanta intr-o competitie virtuala pe Play Station 4.

S-a jucat pentru titlurile de la Madrid Open, unde scotianul Andy Murray a triumfat la masculin.

Ajuns pe locul 121 mondial in clasamentul ATP, Murray demonstreaza ca manuieste consola cel putin la fel de bine cum o facea cu racheta inaintea accidentarilor care l-au tras in jos.

Murray l-a invins in finala turneului virtual de la Madrid pe belgianul David Goffin, cu 7-6 (5), dupa ce a revenit de la 4-5 in tie-break.

Interesant este ca Murray a ajuns in finala fara lupta, dupa ce argentinianul Diego Schwartzmann a avut probleme cu conexiunea la internet si nu s-a putut prezenta la meci (sic!).

Andy Murray a castigat de doua ori turneul de la Madrid cand tenisul se juca totusi pe teren. Prima data in 2008, pe suprafata dura, iar apoi pe zgura in 2015.

Parte a Tennis World Tour video game, turneul de la Madrid a acordat 150.000 de euro castigatorului.

Murray a anuntat ca va imparti o parte din acest premiu cu jucatorii mai slab clasati si care in aceasta perioada nu au nicio sursa de venit.

Competitia feminina a fost castigata de olandeza Kiki Bertens, cea care in 2019 o invingea in finala reala de la Madrid pe Simona Halep.

De aceasta data, in virtual, Bertens a trecut in ultimul act de frantuzoaica Fiona Ferro, dupa ce in semifinale o invinsese pe daneza Caroline Wozniacki, jucatoare care s-a retras din circuit dupa Australian Open in acest an.

Sorana Cirstea s-a numarat printre participantele la competitia de la Madrid.

Circuitul mondial este suspendat pana la 13 iulie, iar turnee precum cel de la Wimbledon a fost anulat pentru acest an marcat de coronavirus.



Tenisul s-a mutat in mediul virtual. Un jucator a pierdut la masa verde din cauza conexiunii la internet