Tenis

Tablou dificil pentru Halep la Roma. O posibila reintalnire cu Sarapova in sferturi

Pentru Simona Halep de acum inainte incepe greul si turneul de la Roma, care debuteaza luni la Foro Italico, reprezinta prima piatra de incercare a sezonului. Halep va intra in competitie abia in ziua de miercuri, avand primul tur liber ca favorita numarul patru.

Primul tur va fi liber pentru Halep, urmand ca in runda secunda sa joace cu invingatoarea dintre americancele Madison Keys si Alison Riske.

La Foro Italico, in 2013, Halep s-a oprit in semifinale, pierzand in fata Serenei Williams, adversara peste care ar putea da din nou acum si tot in aceeasi faza a competitiei. Cele doua sunt pe aceeasi parte a tabloului, Serena Williams principala favorita, in timp ce Halep este cap de serie numarul patru la fel ca la Madrid.

Oricare ar fi dintre cele doua in mod normal Halep nu ar trebui sa aiba probleme in a accede in turul al treilea. Acolo lucrurile vor deveni mai complicate, existand sanse ca Simona sa dea peste Venus Williams.

O eventuala calificare in sferturi ar putea-o aduce pe Halep din nou fata in fata cu Maria Sarapova, favorita numarul opt de la Roma, iar o prezenta in semifinale, asa cum am amintit mai sus, ar insemna o reeditare a semifinalei din 2013 cu Serena Williams.

Daca pana acum Halep doar a acumulat, la Roma este primul turneu unde jucatoarea noastra va trebui sa-si apere punctele castigate sezonul trecut si nu sunt putine deloc.

La Roma incepea practic in 2013 ascensiunea Simonei Halep spre ceea ce avea sa devina, adica o jucatoare de top cinci mondial cu sapte titluri in palmares.

Turneul de la Roma este cotat WTA Premier 5 si ca valoare se situeaza sub cel de la Madrid. Practic competitia de la Roma este de nivelul celei de la Doha, unde Halep a triumfat in acest an. Premiile puse in joc sunt de 2.1 milioane de euro, iar invingatoarea primeste 387.130 de euro, aproape cat a luat Halep la Madrid pentru disputarea finalei.

[news-106827]Tablou dificil pentru Halep la Roma. O posibila reintalnire cu Sarapova in sferturi