Tenis

Surpriza de proportii la turneul WTA 125 de la Bucuresti. Sorana Cirstea, principala favorita, eliminata in primul tur

Sorana Cirstea, locul 38 mondial, a pierdut in fata unei jucatoare de pe locul 118 mondial, cu 3-6, 3-6, dupa o ora si jumatate.

Cirstea nu s-a simtit niciun moment in apele ei pe centralul improvizat la Centrul National de Tenis.

Condusa cu 3-0 in debutul meciului de o jucatoare clasata pe locul 118 mondial care, sa recunoastem a facut meciul vietii la Bucuresti, a avut totusi puterea sa revina (3-3).

A urmat insa o noua serie de trei game-uri in care loviturile Soranei refuzau sa intre de parca terenul era mai mic de cealalta parte a terenului.

Waltert, o sportiva cu un fizic extrem de firav dar cu o lovitura biciuita de dreapta, a continuat sa domine si in debutul actului secund (2-0, 3-1, 4-2, 5-3), tinand-o pe Cirstea intr-o presiune constanta.

Nici macar incurajarile din tribuna n-au reusit sa o ajute pe Sorana sa reintre in meci: "hai, Sorana, incredere, nu ceda!".

"Mi-as fi dorit pentru fani sa joc mai multe meciuri aici", a spus Cirstea la conferinta de presa organizata in sala improvizata de la Centrul National de Tenis.

"Imi pare rau ca astazi n-am reusit sa joc mai bine si sa am mai multe meciuri aici. Se mai intampla sa mai ai si zile proaste. N-am mai jucat de mult pe zgura, am jucat ca pe suprafata rapida. Imi pare rau pentru public, mi-as fi dorit sa mai am meciuri aici acasa.

"Ne dorim 250, poate chiar si 500, stiu ca domnul Tiriac incearca, dar unde sa le facem. Cu 250 si 500 exclus sa organizam aici, important e sa gasim o baza pentru a face aceste turnee"

"E frustrant si nu pentru mine, eu sunt la alta varsta, ci pentru fetele din tara, pe cele mici. Mi-as dori sa facem mai multe, sa le ajutam, dar e greu. E un inceput, dar poate se vor ameliora lucrurile si din 125 sa facem un turneu de 250".

"E un privilegiu mereu sa joc acasa, mai ales ca m-am bucurat enorm. Am avut alaturi familia, parintii, unchii, matusa. Oamenii au fost extraordinar de draguti si imi pare rau ca n-am reusit sa castig pentru a mai juca din nou in fata lor. Sunt zile si zile, astazi n-a fost o zi foarte reusita".

"Un final de sezon destul de complicat pentru mine. Am niste probleme de sanatate. Va trebui sa fac cateva verificari, apoi voi vedea daca mai joc doua turnee pe final de sezon sau voi incheia aici pentru a ma reface pentru anul urmator", a declarat Sorana Cirstea la conferinta de presa organizata dupa primul si singurul ei meci la turneul Tiriac Foundation Trophy de la Bucuresti, o competitie WTA 125.

Surpriza de proporții aici la Țiriac Foundation Trophy, unde principala favorita Sorana Cirstea a fost invinsa in primul tur de Simona Waltert din Elvetia, locul 118 mondial, cu 6-3 6-3. #WTA #WTA125 #Bucuresti

Posted by Onlinesport.ro on Tuesday, September 13, 2022


Surpriza de proportii la turneul WTA 125 de la Bucuresti. Sorana Cirstea, principala favorita, eliminata in primul tur