Tenis

Suma fabuloasa primita de Halep de la Nike

Sursă foto: twitter.com/ShenzhenOpenWTA

Simona Halep a inceput 2018 intr-un echipament fara niciun fel de semn distinctiv, dupa ce la finalul anului precedent si-a incheiat colaborarea cu nemtii de la Adidas.

Halep primea un milion de euro pe sezon de la Adidas, iar in ultimele luni de contract si-a renegociat fara succes intelegerea pentru o suma mai mare. Practic Simona ceruse dublarea contractului initial.

Nemtii au decis sa renunte la Halep pentru a o pastra in schimb pe Garbine Muguruza, principala jucatoare aflata in acest moment sub contract cu Adidas.

Halep si-a insarcinat managerul, pe Virginia Ruzici, sa se ocupe de gasirea unui alt sponsor, doua nume fiind vechiculate in aceasta perioada.

Americanii de la Nike si francezii de la Lacoste, cu acestia din urma Halep colaborand pana in 2014.

Cum pretentiile liderei mondiale sunt pe masura pozitiei ocupate in clasamentul WTA al momentului, singurii care ii pot satisface lui Halep cerintele financiare sunt americanii de la Nike.

Halep ar urma sa primeasca 1.7 milioane de euro pe an, iar noul contract se va intinde pe o durata de patru ani, iar un cuvant de spus in aceasta intelegere l-ar fi avut si Andrei Pavel, fost tenismen sub contract cu Nike si care in prezent face parte din echipa Simonei Halep la Australian Open.

Roger Federer (12 milioane contract pe an), Rafael Nadal (10 milioane) sau Maria Sharapova (8.5 milioane) sunt doar cativa dintre jucatorii de tenis aflati sub contract cu Nike.

Ca fapt divers, desi retras de multi ani din activitate, Michael Jordan inca primeste 60 milioane de dolari pe an de la Nike, acesta avand propria linie de incaltari sportive “Nike Air Jordan”.

Alti doi baschetbalisti, de aceasta data aflati in activitate, LeBron James si Kevin Durant completeaza topul Nike al incasarilor.

LeBron James are un contract pe viata cu Nike si primeste 30 milioane de dolari pe an plus bonusuri din vanzari, iar Durant incaseaza 28.5 milioane pe an intr-un contract semnat in 2014 pe zece ani.

Cristiano Ronaldo se afla si el sub un un contract pe cinci ani cu Nike si care a inceput sa se deruleze in 2014. Atacantul portughez de la Real Madrid primeste 21.7 milioane de dolari pentru fiecare an.



Suma fabuloasa primita de Halep de la Nike