Tenis

Sportul si-a reintrat in drepturi la Wuhan, locul primului focar de coronavirus din lume

Sursă foto: https://twitter.com/CGTNOfficial/

Viata isi reintra treptat in normal peste tot in lume unde pandemia de coronavirus a impus masuri restrictive dintre cele mai dure.

Orasul chinez Wuhan a fost locul de unde a inceput epidemia de Covid-19 devenita ulterior pandemiei din cauza raspandirii la nivel mondial.

Vreme de trei luni Wuhanul a fost complet inchis de autoritatile chineze. Nimeni n-a intrat si nimeni n-a mai iesit, iar locuitorii au indurat o severa izolare in case.

De la inceputul lunii aprilie guvernul chinez a inceput relaxarea masurilor restrictive impuse incepand cu luna decembrie a anului trecut.

Astfel, viata a inceput sa-si reintre in normal, iar oamenii au revenit chiar si pe terenurile de sport.

Un astfel de exemplu este oferit de organizatorii turneului feminin profesionist de la Wuhan, care au publicat pe contul de Twitter un scurt filmulet care arata mai multi oameni jucand tenis in aer liber.

Aceasta dupa ce incepand cu 1 mai a fost redeschis complexul care gazduieste Wuhan Open.

“Se joaca din nou tenis in Wuhan. Terenurile noastre au fost deschise de la 1 mai. Se joaca mult tenis, fotbal si baschet”, se arata in mesajul organizatorilor de la Wuhan.

Ramane insa de vazut cand si in ce conditii jucatoarele profesioniste din circuitul WTA vor reveni sa joace din nou tenis in China.

In Wuhan traiesc 11 milioane de locuitori, iar in ultimele 32 de zile autoriatile provinciei Hubei, zona cea mai afectata din China, n-a mai raportat niciun caz nou de infectare cu Sars-Cov-2.



Sportul si-a reintrat in drepturi la Wuhan, locul primului focar de coronavirus din lume