Tenis

Sorana Cirstea pusa in dificultate mare cu o intrebare despre Serena Williams. A primit ajutor de la Ion Tiriac: “Dar e Serena cea mai mare din tenis?”

Prezenta la tragerea la sorti pentru tabloul principal al turneului Tiriac Foundation Trophy de la Bucuresti, o competitie WTA 125 prin care capitala revine in calendarul mondial, Sorana Cirstea a fost prinsa pe contre pied de o intrebare oarecum banala despre retragerea din circuit a Serenei Williams.

Vizibil incurcata de nevinovata intrebare care i-a venit destul de rau pe rever, Sorana Cirstea a dat un raspuns ca atunci cand, la sansa de meci pentru adversara, loveste mingea cu ochii inchisi doar ca sa scape mai repede de o grija.

Avand in vedere ca nu am avut niciun contact cu Serena nu prea am multe sentimente”, a spus Cirstea.

Bine, adevarul e ca n-a jucat de prea multe ori contra fostei lidere mondiale. Au fost trei intalniri, toate castigate evident de Serena. Au fost doua de 6-0 si in total Sorana i-a luat americancei doar sapte game-uri in trei meciuri.

Cum ultima confruntare dateaza de la Toronto 2013 era si putin cam greu pentru Cirstea sa-si aduca aminte. Doar era finala respectivului turneu de categorie WTA Premier Mandatory atunci, reclasificat WTA 1000 in prezent.

In discutie a intervenit si Ion Tiriac, care a tinut sa ridice mingea la fileu, desi cazuse deja de doua ori in terenul Soranei.

Dar este cea mai mare?”, a intrebat patronul turneului WTA 125 de la Bucuresti.

“E o australianca, Margaret Courto cheama, ati auzit de ea? Daca vorbesti de era Open s-au cam schimbat regulile din toate punctele de vedere”, a continuat Tiriac.

In continuare acesta a nunantat discursul despre Serena, ducand discutia in zona castigurilor acesteia de pe teren si mai ales din afara acestuia.

“A fost o jucatoare de tenis matematica extraordinara. O cunosc de cand avea 15 ani. Aceste fete au jucat la mine fara sa ceara un leu, un dolar, o rubla sau un yen pentru prezenta.

“E o jucatoare cu personalitate care va ramane in analele sportului. Din premii sigur ca da, 90 de milioane de dolari, dar un sportiv de nivelul asta castiga pe teren doar 10-12% din totalul banilor. Considera ca are 900 de milioane, miliardul”, a concluzionat Ion Tiriac discutia despre Serena Williams.



Sorana Cirstea pusa in dificultate mare cu o intrebare despre Serena Williams. A primit ajutor de la Ion Tiriac: “Dar e Serena cea mai mare din tenis?”