Tenis

Sorana Cîrstea în semifinale la Dubai după o revenire de senzație: ”Nu mă gândeam că voi câștiga”

Jucătoarea Sorana Cîrstea a întors spectaculos scorul în meciul cu Marketa Vondrousova din Cehia, joi, în sferturile turneului WTA 1000 de la Dubai.

Condusă cu un set și 5-1, Sorana Cîrstea a revenit când aproape nimeni nu se mai gândea la o asemenea ”remontada”, după ce a anulat o minge de meci a adversarei.

Cîrstea a câștigat setul secund la tie-break și apoi a tranșat disputa cu un 6-2 în setul decisiv.

Vondrousova adjudecase primul set cu 6-2 și se afla în controlul partidei la 5-1 în setul al doilea, având nevoie de un singur game pentru calificarea în semifinale.

Pusă cu spatele la zid, Cîrstea a jucat ca și cum mâine nu mai există și a reușit ceea ce, în opinia ei, a fost cea mai mare revenire din carieră.

”Cred că a fost cea mai mare revenire din cariera mea. La 1-5 nu mă gândeam că voi câştiga, voiam să mai lungesc meciul, dar cumva am reuşit să câştig, nici nu ştiu cum.

”Mă simt bine, mă bucur că am longevitate în tur, am adrenalina necesară pentru nivelul înalt. Îmi doresc să aduc bucurie celor din tribune. Sunt încă în turneu şi mă bucur foarte tare”, a declarat Cîrstea după victoria cu Vondrousova.

Sorana Cîrstea va juca în semifinale contra italiencei Jasmine Paolini, locul 26 mondial.

Paolini conduce cu 2-0 la general în duelurile directe cu Sorana Cîrstea. Ultima oară, Paolini a eliminat-o pe Cîrstea în primul tur la Roland Garros, în 2023.

La 33 de ani și 221 de zile, Cîrstea e cea mai vârstnică jucătoare ajunsă vreodată în semifinale la Dubai.

Cîrstea și-a asigurat un cec de aproape 160.000 de dolari și 390 de puncte WTA.

Prin eventuala calificare în finală Cîrstea ar ajunge pe locul 15 mondial, cea mai bună din carieră.Sorana Cîrstea în semifinale la Dubai după o revenire de senzație: ”Nu mă gândeam că voi câștiga”