Tenis

Sorana Cirstea despre motivatia de a continua la cel mai inalt nivel

Jucatoarea Sorana Cirstea a castigat a 23-a editie a turneului Al Habtoor Tennis Challenge, o competitie ITF de 100.000 de dolari premii desfasurata in Dubai.

Sorana Cirstea a invins-o in finala pe Katerina Siniakova din Cehia, cu 4-6, 6-3, 6-3.

Cirstea spera ca victoria din Dubai sa-i serveasca drept etapa pregatitoare pentru sezonul 2021.

Un sezon care va debuta sub auspiciile pandemiei de coronavirus altfel decat eram obisnuiti pana acum.

Primul turneu oficial din 2021 va avea loc tot in Emirate, la Abu Dhabi, fiind o competitie de 500 puncte dupa ultima rebranduire WTA.

"Ma aflu intr-un punct al vietii cand ma simt suficient de matura pentru a sti ce trebuie sa fac pentru a juca mai bine si a-mi atinge obiectivele. Am suficienta experienta si scopul fiecarei zi este de a incerca sa fiu mai buna", a declarat Sorana Cirstea pentru Gulf News dupa castigarea turneului din Dubai.

"Acest succes nu putea veni intr-un moment mai potrivit si sunt in continuare motivata pentru a privi spre un viitor stralucitor. Aceasta e ratiunea pentru care inca mai joc. Daca nivelul meu ar fi scazut, atunci m-as fi oprit de mult, dar cred in continuare ca pot fi mai buna de atat si ca pot obtine rezultate", a mai spus Cirstea.

Acum in varsta de 30 ani, Sorana Cirstea spune ca de la 2021 isi doreste un an fara Covid-19 si un calendar WTA normal.

Sfert-finalista la Roland Garros in 2009, Cirstea mai spune ca tinteste fiecare turneu major pentru a egala acest rezultat etalon.

"Trebuie doar sa raman consistenta in jocul meu si rezultatele vor veni.

"Urmeaza Australian Open si, daca voi juca asa cum am facut-o in aceasta saptamana la fiecare turneu, voi avea suficienta motivatie sa merg inainte. Acest titlu obtinut aici este unul foarte important pentru mine tinand cont de anul dificil in care ne aflam. M-am antrenat mult si nu stiam la ce nivel sunt. Imi da incredere mare pentru anul urmator", a mai spus Sorana Cirstea.

Jucatoarea originara din Targoviste revine in Romania pentru cateva zile de vacanta, dupa care va incepe pregatirea pentru sezonul 2021.

Sorana Cirstea ocupa locul 71 in clasamentul mondial WTA dat publicitatii in aceasta saptamana.

In urma cu sapte ani Cirstea ajungea pe 21, cea mai inalta pozitie a carierei.



Sorana Cirstea despre motivatia de a continua la cel mai inalt nivel