Tenis

Simona Halep victorioasa in primul meci de simplu al anului

Sursă foto: https://twitter.com/AdelaideTennis/

Favorita numarul 2 la turneul de la Adelaide, Simona Halep s-a calificat in sferturile de finala dupa un meci de doua seturi cu reprezentanta gazdelor Ajla Tomljanovic.

Simona Halep a transat disputa, cu 6-4, 7-5, dupa o ora si 36 de minute.

Un break a facut diferenta in fiecare dintre seturi, aceasta fiind prima confruntare intre cele doua din totalul de patru cand nu am avut set decisiv.

Halep a inceput mai bine meciul si s-a distantat la 4-1 si 5-2 cu break in fata.

Tomljanovic si-a ridicat nivelul jocului si a reusit break-ul chiar cand Halep servea pentru set (5-4).

In game-ul imediat urmator, dupa o prima venire a lui Darren Cahill la banca, Halep a reusit sa inchida setul pe serviciul adversarei dupa 41 de minute.

Halep a mentinut nivelul bun si in debutul actului secund, reusind sa se desprinda la 2-0 cu break.

Prima reactie a Simonei Halep dupa calificarea in sferturi la Adelaide

Un avantaj anulat de australianca nascuta la Zagreb, dupa care s-a intrat intr-o secventa de echilibru pana in finalul setului.

Halep a stat tot timpul in fata si a obligat-o pe adversara sa alerge dupa egalare. La 2-2 Halep a salvat nu mai putin de trei mingi de break, acela fiind momentul decisiv in economia partidei.

La prima minge de meci Halep a jucat inteligent tinand mingea in teren intr-un schimb prelungit pana cand adversara a trimis afara.

Aryna Sabalenka (12 WTA) sau americanca Bernarda Para (70 WTA) urmatoarea adversara pentru Halep in sferturile de finala programate joi.



Simona Halep victorioasa in primul meci de simplu al anului