Tenis

Simona Halep, victorie in trei seturi in primul meci al anului

Simona Halep, principala favorita a turneului de la Shenzen (China), s-a calificat, luni, in optimile de finala dupa un meci de aproape doua ore contra nemtoaicei Annika Beck.

Halep a dominat inceputul meciului si a ratat in trei game-uri la rand cate doua sanse de break, la 1-0, 2-1 si 3-2, pentru ca in cele din urma Beck sa fie cea care a castigat contra serviciului.

Echilibrul primului set s-a rupt in clasicul game sapte (3-4), Beck reusind sa pastreze avantajul pana la finalul actului, adjudecat cu 6-4.

Halep si-a pierdut din nou serviciul in debutul setului al doilea (1-2), dar a revenit imediat fara a-i mai lasa adversarei sansa desprinderii pe tabela.

Situatia s-a repetat la 3-4, cand Halep a legat din nou doua game-uri pentru a reveni in avantaj (5-4) si a inchide setul secund pe propriul serviciu.

S-a ajuns astfel in setul decisiv, unde cele doua jucatoare au facut alte schimburi de break-uri, din nou cu Beck in prim plan (2-3).

Halep a jucat mai agresiv si de la acel scor a reusit nu mai putin de patru game-uri la rand prin care si-a apropiat victoria.

O victorie muncita pe fondul unui joc nu foarte stralucit din partea Simonei, un joc de intrare in competitie si reacomodare cu atmosfera circuitului mondial.

La fel de adevarat este si ca Beck a avut o evolutie la inaltime, cu puncte jucate la limita de parca de aceasta partida ar fi atarnat soarta intregului ei sezon, ceea ce demonstreaza ca jucatoarele, indiferent de pozitia lor in clasamentul mondial, au inceput sa o “citeasca” pe Halep si sa dea totul impotriva acesteia.

Halep o intalneste in optimi pe rusoaica Natalia Vikhlyantseva.

[news-111631]



Simona Halep, victorie in trei seturi in primul meci al anului